BIST 9.673
DOLAR 35,24
EURO 36,66
ALTIN 2.967,38
HABER /  EKONOMİ

TTNET yeni bir rekora koşuyor

Uygulamasıyla 81 ilde hizmet vermeye başlayan TTNET, Tivibu ev servisinin en çok tercih edilen platform olmasını hedeflyor.

Abone ol

TTNET'in 16 ay önce hizmete sunduğu Tivibu Ev servisi 100 bin aboneye ulaşırken 81 ilde hizmet verilmeye başlandı.

Bodrum'da TTNET yetkililerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, TTNET'in 16 ay önce hizmete sunduğu Tivibu Ev servisinin 100 bin aboneye ulaştığı ve artık 81 ilde hizmet vermeye başlandığı belirtilirken, 6 milyonu aşkın abonesiyle TTNET'in, Tivibu Ev'i izleyicilerin en çok tercih ettiği TV platformu yapmayı hedeflediği kaydedildi.

Toplantıda konuşan TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Tivibu Ev'le sektörde bir başarı hikayesi yazdıklarını vurgulayarak, ''Yeni dönemde, fiber internetle kullanıcılarımızı yepyeni servis ve uygulamalarla tanıştıracağız'' dedi.

1.20120624105900.jpg

Yılmaz konuşmasında TTNET ve Tivibu servisleri hakkında bilgiler verdi. ''Sektörümüzde bir başarı hikayesi yazıyoruz'' diyen Yılmaz, 2006 yılında sadece bir internet servis sağlayıcısı olarak kurulan TTNET'in, kısa sürede hızlı bir büyüme ivmesi yakalayarak Türkiye'nin en önemli şirketlerinden biri olduğunu, 2011 yıl sonu itibarıyla 6 milyonu aşkın aboneye ve 3 milyar lira ciroya ulaştıklarını söyledi.

Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

''TTNET, teknolojiyi izleyen değil, üreten bir şirket. Başarımız artık Türkiye'yle de sınırlı değil. İngiltere merkezli Point Topic'in 2012 ilk çeyrek verilerine göre, DSL bazında 100'ü aşkın ülkeden 300'ü aşkın internet servis sağlayıcısının değerlendirildiği raporda, abone sayımızla dünyanın en büyük 10 internet servis sağlayıcısı arasındayız. Avrupa'daki servis sağlayıcılar arasında ise aynı kriterlere göre beşinci sıradayız. Bir başka deyişle, dünya liginde yerimizi aldık.''

Türkiye'deki internet kullanımı hakkında bilgiler veren Tahsin Yılmaz, konuya ilişkin şunları kaydetti:

''Türkiye'nin internet kullanımına baktığımızda, 9 yılda katettiği süreç sadece bir başlangıç olarak görülüyor. Bugün Türkiye'de toplam internet kullanıcı sayısı 35 milyonu aşmış durumda. İnternet, evlerin, ofislerin ve sokakların vazgeçilmezi haline geldi. Bilgi Teknolojileri ve İletişimi Kurumu'nun (BTK) verilerine göre, Türkiye'nin ADSL ile tanıştığı 2003 yılı sonunda 18 bin 604 olan genişbant internet abone sayısı, 2012 yılı birinci çeyrek itibarıyla 897 kat artışla 16,7 milyona ulaştı. Günümüzde temel ses ve veri iletişiminin yaklaşık yüzde 40'ı internetten yapılıyor. 2023 yılına doğru bu oran yüzde 90'lara çıkacak. Sosyal ağ kullanım oranı yüzde 30'lardan yüzde 85'lere yaklaşacak ve eğlence ihtiyacının yüzde 90'ı internet üzerinden karşılanacak. Ortalama veri kullanımının 2008'den bugüne kadar 4 kat arttığını görüyoruz. Limitli paketlerimizden limitsiz paketlerimize doğru geçişin yine bu zaman aralığında yüzde 100 oranında arttığını gözlemliyoruz. Türkiye'de 35 milyon kişi internet kullanıyor. Tüm bu gelişmeler bize gösteriyor ki, halkımız interneti çok sevdi ve gittikçe daha fazla kullanıyor, daha fazla veri tüketiyor''

Yılmaz, internetin sosyal hayattaki yerinin genişlemesine ve kullanım alışkanlıklarının değişmesine paralel olarak, 2012 Şubat'ında fiber altyapı üzerinden hızlı internet hizmetini başlattıklarına işaret ederek, ''81 ilde, erişim altyapısı ve kullandıkları paketleri uygun olan mevcut müşterilerimizi, kotasında ve faturasında herhangi bir değişiklik olmadan otomatik olarak fiber hızında internet kullanımına geçiriyoruz. Türkiye'de fiber internet kullanımının yaygınlaşması, bu teknolojiye bağlı olarak yeni ihtiyaçların doğmasını sağlayacak ve kendine bir ekosistem oluşturacak. Bu sayede yeni pazarlar ortaya çıkacak, farklı iş fırsatları doğacak'' dedi.

ttnet.jpg

"2013'TE AKILLI KUTUYLA YAŞAM ALIŞKANLIKLARINI DEĞİŞTİRECEĞİZ"

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, daha da hızlanan internetin tüm yaşam alışkanlıklarını değiştireceğine de dikkati çekerek, ''TTNET bu anlamda gelecek yıl itibarıyla yeniliklere hazırlanıyor. Evlerinize sensor ve kameralarla irtibatlı bir bilgi kutusu koyulacak, buradan eşiniz çocuğunuz eve geldiğinde size bir mesajla bilgilendirme gelecek. Uygun ev aletleriniz uzaktan kontrol edilebilecek, ilişkilendireceğimiz her şey perdeniz-kapınız açılacak ve hareketlenecek. Gelecek yıl itibarıyla işte tüm bunlara olanak sağlayan ''Akıllı ev'' konseptini kademe kademe hayata geçireceğiz. Rekabet artık veride ve bütünleşik iletişim hizmetlerini sunabilme noktasında. Fiber dönüşümün ardından akıllı ev dönüşümü de başlayacak'' bilgilerini verdi.

Konuşmasında, iletişimin üç temel bileşeni olan internet, televizyon ve telefonu birlikte sunduklarının altını çizen Yılmaz, televizyon, bilgisayar, cep telefonu ve tablet olmak üzere dört ekrandan ses, görüntü ve veri alışverişi sağladıklarını da belirtti. Yılmaz, Tivibu ile ilgili gelişmeler hakkında şunları anlattı:

''Türkiye'de televizyon yayıncılık anlayışını tamamen değiştiren ve yeni bir teknoloji kullanarak televizyonun kontrolünü izleyiciye veren Tivibu platformumuz, bugüne kadar 1 milyonu aşkın kişiye ulaştı. Tivibu web ile başladığımız hizmetimize, Tivibu Ev ve Tivibu Cep'i ekledik. Tivibu Ev ile her geçen gün daha çok TV izleyicisine ulaşıyoruz. Hizmet bölgelerimizi ve yayın yaptığımız illerin sayısını hızlı bir şekilde artırdık. 16 ay gibi kısa bir dönem içerisinde 100 bini aşkın Tivibu Ev kullanıcısına ulaştık. Bugün 81 ilimizde Tivibu Ev hizmeti sunmanın gururunu yaşıyoruz. Tivibu Ev'deki zengin arşivimiz ve 119 kanalımız sayesinde, yerli ve yabancı birçok TV kanalını takip etme, en iyi filmleri ve dizileri izleme imkanı sunuyoruz. Hedefimiz, ulaştığımız kişi sayısını her geçen gün artırmak ve izleyicilerin en çok tercih ettiği TV platformu olmak.''

1.20120624153444.jpg

"2 AYDA 20 BİN KİŞİ SOSYAL TİVİ UYGULAMASINI KULLANMAYA BAŞLADI''

Toplantıda konuşan TTNET Dijital Medya Pazarlama Direktörü Yaman Alpata da Tivibu'nun Sosyal Tivi uygulamasını tanıttı. Alpata, Tivibu Ev'i interaktif bir platform haline getirmek üzere Sosyal Tivi uygulamasını başlattıklarını, Sosyal Tivi ile Tivibu üyelerinin TV üzerinden arkadaş listesi oluşturabildiklerini, kumandaları aracılığıyla mesaj gönderebildiklerini söyledi. 2 ay gibi kısa bir süre içinde 20 bin kişinin Sosyal Tivi uygulamasını kullanmaya başladığını ifade eden Alpata, sözlerine şöyle devam etti:

''Sosyal Tivi uygulaması ile abonelerimiz, canlı yayın esnasında herhangi bir programı beğenebiliyor, arkadaş grubu oluşturabiliyor, seyrettiği film ve dizileri arkadaşlarına önerebiliyor, hatta dilerse birbirlerinin izlediklerini takip edebiliyorlar. Öneriyi alan kullanıcı tek tuşa basarak önerilen içeriği izleyebiliyor, Twitter'a bağlanarak sosyal mecralarda paylaşım yapabiliyor, Flickr'da fotoğraf albümlerini gezebiliyor ve fotoğraf yükleyebiliyor. Sosyal Tivi uygulaması, arkadaşlarınıza yemek tarifleri önermenizi bile mümkün kılıyor. Bu uygulamamız sayesinde, televizyon artık karşılıklı haberleşme aracına dönüşüyor Tivibu Ev'e eklenen yeni özellikle birlikte TTNET'in bulut bilişim hizmeti NETDİSK üzerinde depolanan tüm fotoğraflar artık fotoğrafların çekildiği tarihe göre görüntülenebiliyor. İlerleyen dönemde yeni uygulamalar ile Tivibu Ev'in interaktif özelliklerini zenginleştirmeyi hedefliyoruz.''

TİVİBU EV ABONELİĞİNDE 37 BİN ABONEYLE İSTANBUL BİRİNCİ SIRADA

Toplantıda Tivibu Ev aboneleri ile ilgili sayısal veriler de paylaşıldı. Verilere göre, abonelik kapsamında bölgeler arasında Marmara Bölgesi 46 bin aboneyle birinci, İç Anadolu Bölgesi 21 bin aboneyle ikinci, Ege Bölgesi 15 bin aboneyle üçüncü sırada yer alırken, iller bazında, birinci sırada 37 bin aboneyle İstanbul, ikinci sırada 17 bin aboneyle Ankara, üçüncü sırada 11 bin 500 aboneyle İzmir yer aldı.

Tivibu Ev'de en çok kullanılan servis ''Tekrar İzle'' servisi olurken, bugüne kadar izlenen içerik sayıları ise, Tüm Tivibu platformlarında Tekrar İzle, Seç İzle ve Kırmızı Halı özellikleri kullanılarak toplamda 30 milyon olarak açıklandı.