BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,07
ALTIN 2.842,93
HABER /  GÜNCEL

TSKnın açıklamasının şifreleri!

'AKP ve Gülen'i bitirme belgesi'ne ilişkin TSK bir açıklama yaptı. Net ve kesin cümleler kullanmadı. İşte o açıklamanın şifreleri;

Abone ol

İNTERNETHABER

Taraf Gazetesi'nin "AKP ve Gülen'i bitirme planı" başlığıyla duyurduğu belge TSK tarafından yalanlandı. TSK'dan yapılan açıklamada "ele geçirildiği iddia edilen belgenin, Genelkurmay Başkanlığının herhangi bir biriminde hazırlanmadığına ilişkin bir kanaate varılmıştır” denildi.

TSK ŞOK BELGEYLE İLGİLİ KANAATİNİ AÇIKLADI. OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Genelkurmay'ın muğlak cümlelerle yaptığı açıklamanın şifrelerini Altan ve Babahan çözmeye çalıştı. 24 televizyonuna konuşan Mehmet Altan "TSK ya doğrudur, ya değildir" demeli derken, Ergun Babahan "TSK'nın inkar etmekten başka çaresi yok" diye konuştu.

Mehmet Altan/ Taraf: UNUTTURMAYA ÇALIŞILIYOR

"Askeri belge değilse, bunları dosyaya kim koydu? Hazırladıysa kim hazırladı? Bunu eski bir komutan açıklıyor. Dava dosyasında da var. Ya "gerçek değil diyeceksin, herkes bu sahte belgeyi hazırlayanın üzerine gidecek, ya da "Doğrudur gereği yapıldı. Belgeyi hazırlayanlar emekli edildi" diyeceksin. 'Kanaatine varılmıştır' falan demek "bir bekleyelim bakalım unutturabilir miyiz?" diyorlar. Net bir açıklama yok! Askerin kendisi yıpranıyor bundan. Hukuk devleti yıpranıyor!

Ergun Babahan / Star: BELGE HÜKÜMETİN İŞİNE GELDİ

"Bahse konu belgenin Taraf Gazetesi'nden istenmesi anlamsız. Yetkili mahkemeden resmi yollarla istenmesi gerekiyor. Doğrudan muhatap sivil yargı. Sıkıntı soruşturmayı yürütenin soruşturmaya konu olan kişilerin emir ve komutasında çalışıyor olması... Askeri yargı Genelkurmay'a bağlı...

Burada Genelkurmay'ın bu belgeyi inkar etmekten başka yolu yok. Çünkü bu belge hükümeti de rahatlatan bir belge... Sorumlularını emekliye sevk etme şansı doğuyor.

BELGE NASIL BULUNMUŞTU?

Belge Ergenekon soruşturmasında tutuklanan eski asker avukat Serdar Öztürk'ün bürosunda ele geçirilmiş ve tutanaklara geçmişti. Belgenin Ergenekon üçüncü iddianamesine girmesi bekleniyor. Öztürk, aynı zamanda yine Ergenekon kapsamında tutuklanan Özel Kuvvetler'den emekli Albay Levent Göktaş'ın avukatlığını yapıyordu.