Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), 2013 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, TSKB’nin toplam kredi büyüklüğü yıllık bazda %33 artarak 9,2 milyar TL olarak gerçekleşti. Bankanın solo bazda net dönem karı ise yüzde %6 artışla 326 milyon T
Abone olTürkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB), 2013 yılı finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, TSKB’nin toplam kredi büyüklüğü yıllık bazda %33 artarak 9,2 milyar TL olarak gerçekleşti. Bankanın solo bazda net dönem karı ise yüzde %6 artışla 326 milyon TL oldu.
31 Aralık 2013 tarihli finansal sonuçlara göre, TSKB’nin solo bazda vergi öncesi karı yıllık %4,7 artışla 401 milyon TL, net dönem karı ise yıllık %6 artışla 326 milyon TL seviyesine yükseldi.
Toplam kredilerdeki yıllık artış %33 oranında gerçekleşerek kredi toplamı 9,2 milyar TL seviyesine geldi. Reel bazda kredi büyümesi ise %11 oranında gerçekleşti.Sağlıklı aktif büyümesini sürdüren TSKB’nin, bir önceki yıla göre banka aktifleri %25,5 büyüme kaydederek, 12,9 milyar TL seviyesine ulaştı.
Güçlü sermaye yapısını koruyarak özkaynaklarını %7,4 büyümeyle 1,9 milyar TL’ye taşıyan Banka’nın yıllık bazda ortalama özkaynak getiri oranı %17,9, aktif getiri oranı ise %2,8 oldu. Bankanın sermaye yeterlilik oranı ise %18,2 olarak gerçekleşti.
Türkiye Sınaî Kalkınma Bankası (TSKB) Hakkında:
1950 yılında kurulmuş olan Türkiye Sınaî Kalkınma Bankası (TSKB), Türkiye'nin özel sermayeli ilk kalkınma ve yatırım bankası olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. TSKB, geniş bir müşteri kitlesine kurumsal kredilendirme, proje finansmanı, finansal kiralama (leasing) ve yatırım bankacılığı kapsamında kurumsal finansman hizmetleri sunmaktadır.
Merkezi İstanbul’da olan TSKB’nin, Ankara ve İzmir’de de şubeleri bulunmaktadır. TSKB, yatırım projeleri başta olmak üzere iş dünyasına sağladığı uzun vadeli krediler, müşteriye özel danışmanlık ve aracılık hizmetleriyle Türkiye ekonomisinin gelişmesi ve büyümesine katkı sağlamaktadır. Verdiği kredilerde çevresel etki boyutunu özenle gözeten TSKB, uluslarüstü kuruluşlardan sağladığı çeşitli kaynaklarla reel sektör yatırımlarına destek olmaktadır.
Uluslararası standartlarda sürdürülebilir bankacılık anlayışını benimseyen TSKB, elde ettiği ekonomik, çevresel ve sosyal başarılar ile yerli ve yabancı paydaşlarının sürekli takdir ve desteğini kazanmıştır. 2006 yılında ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Standardı alan ve 2009 yılı itibariyle karbon ayak izini silen TSKB, her iki alanda da Türk bankacılık sektöründe ilklere imza atmıştır. Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi’ne (UNEP FI) üye olarak, çevreye ve sürdürülebilir kalkınmaya duyarlı uluslararası kuruluşlar arasına katılan TSKB, insan hakları, çalışma, çevre ana başlıkları ve yolsuzluk karşıtı 10 evrensel prensip doğrultusunda oluşturulan Birleşmiş Milletler “Global Compact”a da üyedir. 2013 yılında da Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiştir.
Financial Times ve IFC tarafından 2008, 2009 ve 2010 yıllarında ardı ardına üç kez ‘Gelişmekte Olan Ülkeler’ kategorisinde Doğu Avrupa’da ‘Yılın Sürdürülebilir Bankacılık’ ödülüne layık bulunan TSKB, 2011 ve 2013 yıllarında Avrupa Bölgesi’nde en iyi üç banka arasına girerek, sürdürülebilirlik konusunda attığı duyarlı adımların altını bir kez daha çizmiştir.
2012 yılında iklim değişikliğinin kaynak kullanımı ve üretim gibi faaliyetlerde neden olacağı değişiklikler kapsamında dünya atmosferindeki sera gazı derişimlerinin sınırlandırılması amacı ile hazırlanmış bir standart olan ISO 14064-1 sertifikasını da almaya hak kazanan TSKB, bu sertifikayı bankacılık sektöründe alan ilk kurum olmuştur. 2009 yılından bu yana sürdürülebilirlik raporu yayınlayan TSKB’nin 2013 yılı içinde yayınlanan üçüncü raporu Türk bankacılık sektörünün GRI A+ onaylı ilk sürdürülebilirlik raporu durumundadır.
TSKB ayrıca, 2011, 2012 ve 2013'te Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) tarafından düzenlenen Kurumsal Yönetim Zirvesi’nde ödüllendirilerek; adil, şeffaf ve hesap verebilir bir kurumsal yönetim sergilediğini kanıtlamıştır.