BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Trump'ın dikkati çeken 7 çıkışı

Trump'ın dikkati çeken 7 çıkışı

Donald Trump, ABD'nin 45'inci başkanı oldu. Göçmenlerden ekonomi politikasına, DEAŞ'la mücadeleden 15 Temmuz'a, Trump'ın en çok dikkat çeken açıklamalarını birkaç başlıkta derledik.

Trump'ın dikkati çeken 7 çıkışı

ABD başkanlık seçimleri sonuçlandı. Seçim sonuçlarına göre, dikkat çeken aday Donald Trump ABD'nin yeni başkanı oldu. 45'inci ABD Başkanı Trump'ın, seçim kampanyası sürecinde yaptığı en çok dikkat çeken açıklamaları şu başlıklar altında derledik:

Trump'ın dikkati çeken 7 çıkışı

Suriye açıklaması: DEAŞ'la biz uğraşmayalım ABD'nin Ocak'ta göreve başlayacak olan başkanı Trump, seçim kampanyası sırasında halka yaptığı açıklamalarda, Obama'nın Suriye politikasını eleştirmiş ve "Suriye'de, Irak'ta neden DEAŞ'ı bitirmek için uğraşıyoruz. Bırakalım kendileri birbirini bitirsin. Biz sonra kalıntıları için gider, istediğimiz gibi şekillendiririz" ifadelerini kullanmıştı.

Trump'ın dikkati çeken 7 çıkışı

"Ülkeme Müslüman almayacağım" Trump'ın belki en çok tepki gören ve tepki çeken açıklamalarından bir diğeri göçmenler ve Müslümanlarla ilgili söylemleri olmuştu. Trump, "ABD'ye Müslümanları almayacağım" ifadelerini kullanmış ve göçmenlerin ülkesine alınmasıyla ilgili de, "Bu insanları niye ülkemize alıyoruz, bizimle ilgili ne düşündüklerini bilmiyoruz" demişti.

Trump'ın dikkati çeken 7 çıkışı

?Trump'ın Türkiye ile dış politika konusunda bazı konularda görüş ayrılığı bulunmasına rağmen uzmanlar, ABD'nin bölgedeki çıkarları nedeniyle Türkiye'yle müttefikliğine önem vereceği görüşünü savunuyor.