BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

TRTden Tepebaşı açıklaması

TRT, “İstanbul'un Tepebaşı semtindeki stüdyo alanının satılmasıyla” ilgili iddialar konusunda bir açıklama yaptı.

Abone ol

TRT Genel Müdürlüğü, “İstanbul'un Tepebaşı semtindeki stüdyo alanının satılmasıyla” ilgili iddialar konusunda, TRT yönetiminin, TRT'ye ait olan bir mülkü istediği gibi, istediği kişiye verme yetkisinin olmadığını bildirdi.

Yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında “TRT'nin İstanbul Tepebaşı Stüdyo alanlarının satılmasıyla ilgili” çıkan haberlere ilişkin, “Tepebaşı semtinde beşte biri TRT'ye ait olan stüdyo alanlarını İnan Kıraç isimli iş adamı satın alıp, kültür merkezi yapmak istemiştir. Ancak TRT'nin istediği arsa bedelini ise ödeyemeyeceğini belirtmiştir. Hal böyleyken bazı basın organlarında TRT yönetimi, 'kültür düşmanı ve tüccar bürokrat' olarak tanımlanmıştır” denildi.

TRT'nin ortakları arasında olduğu Tebebaşı'ndaki bina alanının bilirkişiye inceletildiği ve ortaya bir değer çıkarıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
“TRT yönetimi, çıkarttığı değerin gerçekçiliğini test etmek için bizzat İnan Kıraç'a da aynı teklifi yapmış ve bahse konu yer için bilirkişilerden fiyat teklifi alması istenmiştir. Gerek TRT yönetiminin tespit ettiği bilirkişiler gerekse tarafsız gayrimenkul otoritelerinin bina alanı için buldukları fiyatlar hemen hemen aynıdır.

Her şeyden önce, TRT yönetiminin, TRT'ye ait olan bir mülkü istediği gibi, istediği kişiye verme yetkisi yoktur. Kamu malını korumakla görevli kamu görevlisine 'iş adamına neden bu binayı veriyorsun?' sorusunu sorabilen gazeteciliğin hukuk ve etik anlayışı sorgulanmalıdır.

Halkın malını korumak ve hukuk kurallarını uygulamak için 'tüccar bürokrat' olmak; 'suçlu bürokrat olmaktan, hırsız bürokrat olmaktan' çok daha iyidir.”

Açıklamada, TRT yönetiminin, “arsanın büyük sahibi İstanbul Büyükşehir Belediyesine haklarını devredebileceğini, belediyenin de kendi mevzuatları çerçevesinde kültür merkezi için bu alanı verebileceği önerisini” de geliştirdiği belirtildi.