BIST 9.669
DOLAR 34,18
EURO 38,32
ALTIN 2.899,15

TRT arşiv giriş,TRT Arşiv kullanıma açılıyor

TRT arşiv giriş,TRT Arşiv kullanıma açılıyor

Merakla beklenen TRT Arşiv açılıyor. İşte detaylar...

TRT arşiv giriş,TRT Arşiv kullanıma açılıyor

TRT arşiv giriş nasıl yapılır? TRT’nin arşivindeki programları ve görüntüleri yayınlayacağı TRT Arşiv merakla bekleniyor. TRT Arşiv ile Türk halkının gönlünde taht kuran ve sevilen programlar izlenebilecek. Ayrıca yakın dönem siyasi tarihiyle ilgili de fikir edinmek mümkün olabilecek. Sistemdeki videoları izleyebilmek için üyelik ya da ödeme şartı bulunmuyor.

TRT arşiv giriş,TRT Arşiv kullanıma açılıyor

TRT arşiv giriş yolları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. TRT’nin uzun süreli çalışması sonuçta meyvesini verdi. TRT arşiv sayfası 31 Mart 2017’den itibaren erişime açılıyor. TRT arşiv ile TRT’nin sevilen programları, dizileri, yarışmaları ve yakın dönem siyasi tarihine ışık tutacak yayınları tek tık ile izlenebilecek.

TRT arşiv giriş,TRT Arşiv kullanıma açılıyor

TRT TARİHİ HAKKINDA Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), devlet adına radyo ve televizyon yayınlarını gerçekleştirmek amacıyla, 01 Mayıs 1964’de, özel yasayla özerk tüzel bir kişiliğine sahip olarak kuruldu. 1972’deki anayasa değişiklikleri ile kurum “tarafsız” bir kamu iktisadi kuruluş olarak tanımlandı. 1982 Anayasası hükümleri doğrultusunda 1984 yılında Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu yeniden düzenlendi. Uydu yayınlarının 1986’dan sonra, Türkiye’ye yönelik yayın yapan özel televizyonların ortaya çıkması, TRT’nin 1990 yılına kadar süren televizyon yayınları üzerindeki tekelini ortadan kaldırıldı.

TRT arşiv giriş,TRT Arşiv kullanıma açılıyor

Anayasanın 133. maddesinin 1993’te değiştirilmesiyle özel radyo ve televizyon yayınları serbest bırakılırken, TRT’nin özerkliği yeniden tesis edildi. TRT bugün, özerkliği ve tarafsızlığı anayasada hükme bağlanan, radyo ve televizyon ile tüm medya araçlarından yayın yapan kamu hizmeti yayıncısı olarak hizmet vermektedir. Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun kuruluşundan daha önce, ilk kez Türk Telsiz Telefon A.Ş.’ye bağlı olarak gerçekleştirilen radyo yayınları 1964’de TRT çatısı altında toplandı. 06 Mayıs 1927’de yayına başlayan İstanbul Radyosu’nun ardından 1928 yılında Ankara Radyosu ilk yayınlarını yaptı. Ankara ve İstanbul Radyoları 08 Eylül 1936 tarihinde PTT’ye devredildi. PTT’ye devredildikten sonra vericisi güçlendirilen Ankara Radyosu 28 Ekim 1938’de resmen işletmeye açıldı. Ekim 1938 yayınlarına ara veren İstanbul Radyosu, 19 Kasım 1949’da yayın hayatına geri döndü. II. Dünya Savaşı ile birlikte radyolar yeni kurulan Matbuat Umum Müdürlüğü’ne (Basın Yayın ve Turizm/Enformasyon Genel Müdürlüğü) bağlandı. 1950’de yayın hayatına İzmir Belediyesi’ne bağlı olarak başlayan İzmir Radyosu, 1953’ten itibaren Matbuat Umum Müdürlüğü bünyesinde yayınlarını sürdürdü.