BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Trenlerde sigaraya şikayet var!

TCDD trenlerde sigara içildiğine ilişkin şikayetlere yanıt verdi.

Abone ol

Trenlerde sigara içildiğine ilişkin şikayetlerin artması üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdür Yardımcısı Erol İnal, “Trenlerin hiçbir yerinde özellikle de kapı boşluklarında sigara içilemez” dedi.
 
Türkiye Cumhuriyeti Demir Yolları Genel Müdür Yardımcısı Erol İnal, tüketici platformu Sikayetvar.com’a gelen trenlerde sigara içildiğine dair şikayetleri değerlendirdi. Kendilerine de bu yönde şikayetlerin çok sıkça ulaştığını kaydeden İnal, “Trenlerde sigara içilmemesi konusunda teblig yayınladık.  Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunun uygulanması konusunda herhangi bir aksiliğin yaşanmaması için personeli de uyardık” açıklamasında bulundu. 


“Trenlerde Sigara İçilemez”
 
Trenlerde sigara içildiğine ilişkin şikayetler sonrası 10 Aralık’ta Yolcu İdaresi Başkanlığı’nın “Denetim, İnceleme, Soruşturma ve Araştırma” konulu tebliğin yayınlandığını hatırlatan İnal, bu konuda hassas olduklarını vurguladı. Yayınlanan tebligde şu ifadelere yer verildi:
 
“Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunun uygulanması 19.01.2008 tarih ve 26761 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş, bu Kanunun uygulanması ile ilgili olarak da 27.05.2008 tarih ve 26888 Sayılı Resmi Gazetede tebliğ yayımlanmıştır. Söz konusu  Kanunun kuruluşumuzu ilgilendiren hükümleri ile  uygulanmasına ilişkin usül ve esasları belirlenerek ilgi emir ile teşkilata bildirilmesine rağmen  son zamanlarda  trenlerimizde özellikle kapı boşluklarında  sigara içilmeye devam edildiği ve bu duruma görevli personelimizce müsemma gösterildiğine  dair çok sayıda yazılı şikayetler alınmaktadır. Bu itibarla ilgi emrin bu konuda görevli personele tekrar tebliği ile uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda gereğini önemle rica ederim.”
 
“Trenlerde Sigara İçiliyor”
 
Sikayetvar.com aracılığıyla trenlerde sigara içildiğinden rahatsız olduğunu ve çocuğunun da bundan olumsuz etkilendiğini ifade eden vatandaş, yaptığı bir yolculuk sırasında yaşadıklarını şöyle anlattı:
 
“TCDD şehirlerarası trenleriyle sıkça seyahat ediyorum. Bu trenlerin büyük kısmında yolcular vagon aralarındaki boşluklarda rahat rahat sigara içiyorlar ve defalarca şikâyet etmemize rağmen görevliler bu konuda hiçbir şey yapmıyor. Özellikle kapılara yakın bir koltukta oturuyorsak sigara dumanını doğrudan solumak zorunda kalıyoruz. Vagon aralarına bıraktığımız büyük çantalara, bebek arabalarına ağır bir sigara kokusu siniyor, üstlerinde sigara külleri buluyoruz. Kimi zaman tuvaletlere girdiğinizde bir sigara dumanı bulutuyla karşılaşıyorsunuz. Sigara dumanlarını biz ve küçük çocuklarımız solumak istemiyor.”
 
ŞikayetVar Haber