BIST 8.876
DOLAR 34,26
EURO 37,48
ALTIN 2.915,44
HABER /  DÜNYA

Trafik kazaları MOBESE’de

Adana’da, aşırı hız ve kural ihlali yüzünden meydana gelen ve çok sayıda vatandaşın yaralandığı kazalar MOBESE’ye yansıdı. <br/>Kentin birço...

Abone ol

Adana’da, aşırı hız ve kural ihlali yüzünden meydana gelen ve çok sayıda vatandaşın yaralandığı kazalar MOBESE’ye yansıdı.
Kentin birçok yerine güvenlik gerekçesiyle konulan MOBESE’ler, sürücülerin neden kaza yaptıklarını bir kez daha ortaya koydu. MOBESE’ye yansıyan görüntülerde sürücülerin aşırı hız ve kural tanımamazlık nedeniyle kaza yaptıkları görülüyor. Kameraya yansıyan kazalarda özellikle motosiklet sürücülerinin kazaya davetiye çıkardığı görüldü.
Bir motosikletli sürücü çok hız yapınca yaşlı bir kadına çarparak hem kadının hem de kendisinin yaralanmasına neden olurken, başka bir motosiklet sürücüsü ise yine hız yapınca hiç aracın olmadığı yolda bisikletli bir çocuğa çarparak yaralanmasına neden oldu. Bir motosiklet sürücüsü de D-400 karayolunda hız yapınca geçen aracı görmesine rağmen duramayarak ona çarpıp ağır yaralandı.

PARK HALİNDEKİ ARAÇLARA DALDI
Uğur Mumcu Meydanı’nda ise bir otomobil sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybedince park halindeki araçların arasından kaldırıma çıkarak yan yattı. Bu arada otomobilini park eden ve aracından inen bir sürücü de kazadan saniyelerle yara almadan kurtuldu. Sürücü otomobilin gelip kaldırıma çıkmasıyla neye uğradığını şaşırdı.
MOBESE’ye yansıyan bir başka kazada ise yolun karşısına geçen bir kadına çarpan dolmuş şoförü aracından inip hemen kadına yardım etmek isterken el frenini çekmeyi unutunca araç geri geri gitti. Ancak sürücü hemen aracına binerek el frenini çekip, aracın geri geri gitmesinin önüne geçti.
Diğer kazalarda da sürücülerin trafik kurallarına uymamasından ve hız yapmasından dolayı yaralananlar oldu.
(İHA)