BIST 9.976
DOLAR 34,05
EURO 38,05
ALTIN 2.832,35
HABER /  GÜNCEL

Trafik çilesine İDOBÜS çare olacak

İDO'nun özelleştirmeden sonra yeni kadrosu iki yeni proje için kolları sıvadı İşte trafik çilesine yeni çözüm...

Abone ol

Metrobüsten sonra şimdi de İDOBÜS... İstanbul Deniz Otobüslerinin yeni kadrosu trafik çilesine çare olacak yeni proje için kolları sıvadı

İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) özelleştirilmesinin ardından göreve gelen yeni kadrosu, 2012de 'Ro-Ro ve 'İDOBÜS adlı 2 projeye imza atacak

Tepe-Akfen-Souter-Sera OGG'nin 16 Haziran'daki ihaleyle 861 milyon dolara aldığı, yıllık 50 milyon yolcu ve 7 milyon araç taşıyan İDO'nun, 2013'te halka arza hazır hale getirilmesi planlanıyor. İDO Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Üye Önder Sezgi "Önceliğimiz hizmet kalitesini yukarıya çekmek. İskeleleri TAV'ın yiyecek içecek şirketi BTA ile İDO'nun yeni kurduğu BTA-İDO şirketimize devrettik. Yılbaşına kadar 10 milyon Euro ek yatırım yapacaklar" dedi.

İstanbul trafiğini hafifletecek Ro-Ro Projesi'ne de değinen Sezgi "Otobüslerin, tırların, kamyonların taşınabileceği gemilerin filoya dahil edilmesi projesini 2012'nin sonuna kadar tamamlayacağız" dedi.

İDOBÜS Projesi'ni ise yılbaşından itibaren hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Sezgi, Kabataş'tan deniz otobüsleriyle yolcuları Bursa'ya taşıyacaklarını, Bursa'dan da 2 katlı otobüslerle ilk etapta Bursa ve İzmir'e, sonrasında diğer şehirlere yolcu taşıyacaklarını söyledi. Bu arada Ro-Ro projesinin İDO ihalesine Koç Holding'le birlikte giren İngiliz Stena Line ile birlikte gerçekleştirileceği öğrenildi.