BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  POLİTİKA

Trabzondan sonra Mersin

Radikal'de yer alan 'Mersin'e dikkat!' haberine kentten tepkiler geldi. İşadamları ve kuruluşlar konuştu.

Abone ol

Radikal'de yer alan habere göre MHP'li Mersin İl Başkanı Mahmut Tat'ı bile kaygılandıran neo-milliyetçi yapılanmalar, kenti de tedirgin ediyor.

Ulusalcı derneklerin çoğaldığı iddia edilen haberde korkutan dernekler başlığı altında şu satırlar yer alıyor;

Kentin 'neo-milliyetçilerinde' tanıdık isimler de var. Avukat Kemal Kerinçsiz'in başkanlığını yürüttüğü Büyük Hukukçular Birliği (BHB) ve mahkemelerin önündeki eylemleri düzenleyen Milli Güç Platformu'nun (MGP) sözcülüğünü yapan 'www.kuvayimilliye.net' adlı WEB sitesinin sahibi Bekir Öztürk, Kuvayı Milliye Derneği'yle sahneye çıktı. Mersin Devlet Hastanesi'nde çalışan Öztürk, Kerinçsiz ile yollarını ayırdıktan sonra bu derneği kurdu. Derneğin Yönetim Kurulu üyesi ve basın sözcülüğünü emekli Kurmay Kıdemli Albay Aziz Ergen, yürütüyor.

İstanbul merkezli Elbirliği Derneği'nin tek şubesi de Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunuyor. MHP'li Mahmut Tat, "Bu derneği biz de duyduk. Aradık, kimseyi bulamadık. Belki gizlice toplanıyorlardır" diyor. Elbirliği Derneği, gayritürkleri ve bilhassa Kürtleri, 'kendilerini Türk hissetseler bile' üyeliğe kabul etmiyor. Kentte örgütlenmeye çalışan bir diğer örgütse İzmir'de kurulan Türkçü Toplumcu Budun Derneği (TTBD). TTBD, İzmir'de başlattığı ve Çağdaş Hukukçular Derneği'nin şikayeti üzerine durdurulan 'Kürt Nüfus Artışı Durdurulsun' kampanyasıyla biliniyor.

TEPKİLER
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Kadri Şaman, ''devletin, özel yapısı nedeniyle Mersin'e ayrı bir gözlükle bakması gerektiğini'' bildirdi.
Şaman, Tüccar Mersin'in ''barış ve hoşgörü içinde yaşanan bir kent'' olduğunu söyledi.

Mersin Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD) Başkanı Mustafa Güler de konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür haberlerin kentin imajını bozduğunu ve yatırımcı açısından caydırıcı rol oynadığını söyledi.

Güler, şöyle devam etti:

''Yapılan girişimleri doğru bulmuyoruz. Bu tür davranışlar her ilde
olabilecek küçük şeyler. Ve kentimizde de etkili olmaz. Çünkü, halk sağduyuludur. Bu tür haberler, kentteki yatırımcıyı etkilemez. Fakat, dışardaki yatırımcıya olumsuz yansır.Dikkatler, Trabzon'dan başka bir yere çekilmek isteniyor. Oradaki gelişmelerin sanki burada olacakmış gibi ve potansiyel olarak Mersin'in tehdit olarak gösterilmesi doğru değil. Mersin halkı bu tür girişimlere prim vermez.''