Saldırının hedefinin şaştığını doğrulayan NATO kaynakları, silah sistemindeki bir arıza nedeniyle sivil can kayıplarının yaşanmış olabileceğini söyledi.
Abone olNATO, Libya'nın başkenti Trablus'ta dün sabaha karşı düzenlenen hava saldırısında "silah sistemindeki bir arıza" nedeniyle hedefin şaşmış olabileceğini doğruladı.
Nato'dan yapılan açıklamada, bunun sivil can kayıplarına yol açmış olabileceği belirtildi.
Libyalı yetkililer, dün Trablus'taki gazetecileri saldırıda isabet aldığı söylenen bölgeye götürdü ve yıkılan binayı gösterdi.
Saldırıda ikisi bebek, dokuz kişinin öldüğü açıklandı.
NATO'nun dün gece saldırılar yaptığını doğrulayan, NATO sözcüsü 'geçmişte, meskun mahal olduğu iddia edilen bölgelerin, Kaddafi rejimi tarafından komuta merkezi olarak kullanıldığını' belirtti.
NATO önceki gün de Libya'da Muammer Kaddafi yönetimine karşı savaşan muhalif güçlere ait bir konvoyu yanlışlıkla vurduğunu açıklamıştı.
Geçen Cuma günü de, Libyalı yetkililer, NATO'nun düzenlediği saldırıda bir kamu binasının isabet aldığını, çok sayıda kişinin öldüğünü ve suçlulara ilişkin kayıtların tamamen tahrip olduğunu bildirmişti.
BBC muhabiri Jeremy Bowen, bu olayın özellikle operasyonlara başından beri karşı çıkan üye devletler arasında, NATO'nun Libya'da gerçekten de başarı sağlayıp sağlamadığı yolunda tartışmaları beraberinde getireceğini söyledi.
Birleşmiş Milletler, demokratik değişim talepleriyle başlayan eylemler üzerine, ordunun saldırısına uğrayan sivillerin korunması için Mart ayında çıkarılan 1973 sayılı kararla "işgal hariç" gerekli tüm önlemlerin alınmasını istemiş, silah ticaretini yasaklamış ve bir uçuşa yasak bölge oluşturmuştu.
Fransa, İngiltere ve ABD'nin girişiminde başlayan müdahale, Mart ayında NATO'ya devredildi.
Operasyon için başta 90 gün süre tanındı, ancak 27 Haziran'da üç ay daha uzatıldı.
İsyancılar mali sıkıntıda
Libyalı isyancılar, batıda kimi kesimler ve doğuda Misrata dahil, ülkenin üçte birlik bir alanını kontrol altında tutuyor.
Ancak Trablus, hükümet güçlerinin kontrolü altında bulunuyor.
Bu arada Libyalı isyancıların liderleri, ellerindeki paranın tükendiğini, zira yabancı hükümetlerin vaat ettikleri doğrudan mali yardımların kendilerine ulaşmadığını bildirdi.
Bingazi'deki Ulusal Geçiş Konseyi'nin önde gelen üyeleri, maaşları dahi ödeyecek durumda olmadıklarını bildirdi.
Bugüne dek Libya Merkez Bankası'nın Bingazi şubesindeki nakit para kullanılıyordu.
Muhalefet danışmanlarından biri, cephedekilere ilaç sağlanabilmesi ve halkın tepkisinin önlenebilmesi için acilen yardım yapılması gerektiğine dikkat çekti.