BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.823,35
HABER /  DÜNYA

Trablus'a su verilmeye başlandı

Yer yer hala çatışmaların yaşandığı Trablus'a tekrardan su verilmeye başlandı!

Abone ol

Muammer Kaddafi'nin doğum yeri olan Sirte'nin batı cephesinde durumun bugün sakin olduğu ve bölgeden sivil araçlarla kaçmak isteyen Kaddafi güçlerinden birkaç kişinin ele geçirildiği bildirildi.Ulusal Geçiş Konseyi güçleri, kentin batı cephesinden bugün hiçbir çatışmanın bildirilmediğini açıkladı.

Konsey güçleri ayrıca, Kaddafi'ye bağlı güçlerin Misrata ve Trablus'a geçmek amacıyla cephe hattına sızmaya çalıştıklarını belirterek, dün Kaddafi yanlısı dört kişiyi bir ambulansa gizlenmiş halde yakaladıklarını, bu kişilerin sorgulanmak amacıyla Misrata'ya götürüldüklerini kaydetti.

Öte yandan, Libya'nin başkenti Trablus'a su sağlayan kuyuların yeniden faaliyete geçtiği ve kente su verilmeye başlandığı bildirildi.

Ülkenin güneyinde bulunan kuyular, muhaliflerle Kaddafi güçleri arasındaki çatışmalar sırasında kısmen tahrip olmuştu. Trablus'ta geçtiğimiz aydan bu yana su sıkıntısı yaşanıyordu. Kentin suyu, "insan yapımı nehir" olarak bilinen bir kanal sistemi sayesinde çöldeki yer altı kaynaklarından sağlanıyor.

NATO yetkilileri de Trablus'ta ve ülkenin diğer birçok bölgesinde hayatın beklenenden daha hızlı normale döndüğünü söyledi.

NATO, ticari faaliyetin arttığını ve temel kamu kuruluşlarının yeniden hizmet vermeye başladığını açıkladı.