BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  SPOR

Toyota 2007 için söz verdi

Toyota, yeni sezonda kullanacağı TF107'yi Almanya'nın Köln kentindeki merkezinde basına tanıttı.

Abone ol

11 Formula 1 takımı arasında yeni sezona girerken motor, lastik ve yarış pilotlarını değiştirmeyen tek takım olan Toyota, yeni aracı TF107'yi Köln'deki merkezinde medyaya tanıttı.

Takım direktörü Tsutomu Tomita, 2006'nın kendileri için tam bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek, "sadece bir yıl önce ilk grand prix birinciliğimiz için söz vermiştik. Başaramadık. Tüm dünyadaki taraftarlarımızdan ve sponsorlarımızdan özür diliyoruz" dedi.

Tomita, bu yıl en büyük hedeflerinin ilk yarış zaferine ulaşmak olduğunu belirtti.

2005 yılında 88 puanla markalarda dördüncü sırayı alan Toyota geçtiğimiz yıl sadece 35 puan toplayarak altıncı sırada kalmıştı.

Formula 1'e girdiği 2002'den bu yana bir milyar doların üzerinde para harcayan ve bu sezon motorsporlarındaki 50'nci yılını kutlayan Japon takımı yine Ralf Schumacher-Jarno Trulli ikilisiyle pistlerde mücadele edecek.

2005 yılında Trulli'nin Malezya ve Bahreyn'deki ikincilikleriyle en büyük başarısına ulaşan Toyota'nın motorsporları asbaşkanı Tadashi Yamashina da ilk birinciliğin en büyük hedefleri olduğunu vurguladı:

"Bu sezon ilk yarışımız kazanmak herşeyden önemli. Podyumun en üst basamağında olmak istiyoruz. Aerodinamik, süspansiyon ve şanzıman başta olmak üzere her alanda aracımızı geliştirdik."

2006'da tek podyum başarısını Schumacher'in Avustralya'daki üçüncülüğü elde edebilen takımın motorsporları başkanı John Howett, sonuçların yanıltıcı olduğunu savundu:

"Hız bakımından gridde üçüncü sıradayız. Yarışlar ve sıralama turlarındaki hızlar dikkate alındığında sezon sonuna doğru Renault ile aradaki farkı kapatıyorduk ama Ferrari hala öndeydi. Sonuçlar bunu doğrulamadı ama hız konusunda öndeki takımlardan aşağı olmadığımıza inanıyorum."

TF106 ve TF106B'den hiçbir parçanın yeni araçta kullanılmadığını vurgulayan Howett, dayanıklılık konusundaki sıkıntıların giderildiğini söyledi.

2007 Formula 1 sezonu, Toyota'nın 1957 yılında Toyopet Rallisi ile motorsporlarına girdiği Melbourne kentinde 18 Mart'ta başlayacak.