BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,12
ALTIN 2.427,90
HABER /  GÜNCEL

Toroğlu'ndan ortalığı karıştıracak iddia

Beşiktaşli Bobo Fenebahçe maçında neden penaltıyı atamadı? Erman Toroğlu'nun iddiası çok konuşulacak?

Abone ol

Beşiktaş'ın golcüsü Bobo Fenerbahçe maçında penaltıyı bilerek mi kaçırdı? Yorumcu Erman Toroğlu'nun bu iması ortalığı karıştıracak gibi.

Bobo ile Alex'in sıkı arkadaş olmaları ve Bobo'nun hafta içinde
"Penaltı olursa ben atacağım" diye ısrar etmesi ve sürekli penaltı çalışması Toroğlu'nu huylandırdı..

Toroğlu Hürriyet gazetesindeki bugünkü köşesinde diye soruyor.. Toroğlu'nun çok konuşulacak iddiasını dinliyoruz.

(...)GALATASARAY maçından önce Baroni’nin ateşlediği olaylar. Beşiktaş maçında da Bilica’nın... Bir de Bobo’nun penaltı kaçırması. İsterseniz tersten başlayalım. Mustafa Denizli’nin maçtan sonraki beyanatlarını dinlemedim. Daha sonra Hürriyet’teki yazımda sevgili Mustafa’ya seslendim. Dedim ki: “Penaltıyı Brezilyalı Bobo’ya değil, Şilili Tello’ya attırırdım.” Dün bu konuda çok sayıda telefon geldi. Söyleyeceğim çok açık ve nettir. Bobo Brezilyalıdır. Beşiktaş’ta oynayan yine Brezilyalı arkadaşı Nobre vardır. Fenerbahçe’nin Brezilyalı kaptanı Alex bunlarla çok samimi arkadaştır. Bunlar ailece görüşürler, gece gündüz beraberlerdir.

 Maçlar aynı saatte oynansın
Ahmet Çakar bugünkü köşesinde 'mide bulandırmayın' diyerek Federasyon'a çağrıda bulundu: Yine diyelim ki; gündüz oynanan maçta Fenerbahçe Kasımpaşa'yı yendi. Ve gece oynanan maçta da bir Galatasaraylı'nın korkunç hatasıyla Bursa kazandı. Tıpkı; Fenerbahçe maçında Leo Franco'nun yediği gol gibi. Türk futbolunda nelerin patlayacağını düşünebiliyor musunuz? O hatayı yapan futbolcunun ne tür ithamlar altında kalacağını kestirebiliyor musunuz? Ne diyecekler? "Galatasaraylı bu hatayı yaptı, Galatasaray kaybetti. Amaç ise Fenerbahçe'yi şampiyon yapmamak." Eğer bir federasyon bu riskleri öngöremiyorsa, iki maçın aynı saatte başlatılması kararını veremiyorsa, bundan daha büyük bir yanlış olamaz. İki maçın da başlama saati derhal eşitlenmelidir. Bu işin naklen yayın ya da yayıncı kuruluşun menfaatleriyle alakası olmamalıdır. Mevzubahis Türk futbolunun selametiyse gerisi teferruattır.

Karar verememiş
Öncelikle Bobo’nun kasıtlı bir şey yapacağı fikrinde değilim ama Mustafa Denizli’ye hafta içinde “Penaltı olursa ben atacağım” demesi ve sürekli penaltı çalışması biraz tuhaf geldi. Mustafa Denizli de bu konuda rahatsız olmuş ki, “Önce karar veremedim, sonra çalıştırdım” demiş.

Kendi ipinle asıl
Mustafa’ya şunu söylerim. İnsan hayatta her gün yeni bir şeyler öğreniyor, ders alıyor. Tecrübeli bir hocasın ama kararsızsan yapmayacaksın. Ne dersin sevgili Mustafa. Başkasının ipiyle kuyuya düşmektense kendi ipinle asılmak daha iyi. Bakınız size iki tane maçtan bahsettim. Hep assolist Brezilyalılar. Baroni ve Bilica. Arsene Wenger’in o sözü müthiş: “Bir Brezilyalı yarar, ikisi karar, üçü zarar...”