BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  DÜNYA

Torku Konyaspor Süper Lig’e hazırlanıyor

PTT 1. Lig Play-Off Grubunu şampiyon olarak tamamlayıp Spor Toto Süper Lig’e yükselen Torku Konyaspor yeni sezon hazırlıklarına başladı.<br/...

Abone ol

PTT 1. Lig Play-Off Grubunu şampiyon olarak tamamlayıp Spor Toto Süper Lig’e yükselen Torku Konyaspor yeni sezon hazırlıklarına başladı.
Tatlıcak Tevfik Lav Tesisleri’nde yapılan antrenman öncesi teknik heyet ve futbolcular fotoğraf çektirdi. Antrenmana kaleci Kaya Tarakçı, Selim, Erdinç, İshak, Ömer Ali, Tolga, Abdullah Çoban, Ali Dere, Erdal Kılıçarslan, Ali Turan, Serkan Şahin, Semih Aydilek, İbrahim Alan, Muhammet Yörükuslu, Ahmet Sabri Fener, Şenol Akın, Recep Aydın ile yeni transferlerden Mehmet Uslu katılırken izin alan Abdülkerim Bardakçı ve İsmail Güven yer almadı.
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker yaptığı açıklamada, dirençli bir takım olmak için uygun futbolcuların transfer etmeye çalıştıklarını söyledi. Yeni sezonun hayırlı olmasını dileyen Tütüneker, transferde biraz geç kaldıklarını ifade ederek, “Bize de hak verin ligi çok geç bitirdik. Bu nedenle transferde biraz geç kaldık. 1 aydan beri futbolcu izliyoruz, en iyisini bulmaya çalışıyoruz. Belirlediğimiz 7-8 tane adam var, önümüzdeki günlerde de 5-6 kişi daha geldikten sonra son 2 noktayı da tamamlayıp belki de 1-2 yerli oyuncu alıp kadromuzu tamamlayacağız. Acele etmiyoruz çok futbolcu olduğu için en iyisini bulmaya çalışıyoruz. 3-4 kişi net transfer olacak, bunlar belli ama son 2-3 kişide belki olabilir. Transfer öncesi çok fazla yazışmalar oluyor ve bu da vakit kaybı getiriyoruz bize. Transfer için düşündüğümüz kişi resmi bir şey istiyor. Yazışmalar 10 gün sürüyor, biraz ağır gidiyor ama kural bu” dedi.
Tütüneker, bir yabancı kaleci, bir stoper, 2 yada 3 orta saha oyuncusu, kanata 1 oyuncu, 2 tane de santrafor mevkisine transfer yapmayı düşündüklerini ve görüşmelerin sürdüğünü dile getirerek, “Yerli oyuncu bulmakta zorlanıyoruz. Fiyatlar inanılmaz yüksek. Yerli olarak 2-3 tane olabilir ama bizim bu yabancı transferleri tutturabilirsek güzel bir takım ortaya çıkacak. İsimler var ama alacağız diye bir şey yok çünkü biz azıcıkta yabancılara yöneldik ve bulduk. Bulduğumuz futbolcuları da biran önce almaya çalışıyoruz. Bizim için isim önemli değil. Nasıl PTT 1. Lig’de mücadele ettiysek yeni sezonda da öyle mücadele edeceğiz. Bizim bir takım olmamız lazım, dirençli bir takım olmamız lazım. Bize uygun, bizim mantalitemize uygun futbolcuları buraya getirmeye çalışıyoruz, onu da inşallah başarırız” şeklinde konuştu.

YENİ TRANSFERLER İMZA ATTI
Torku Konyaspor’un anlaşmaya vararak 1 yıllığına Rusya’nın Terek Grozni takımından kiraladığı forvet Ezechiel Aliadjim Ndouassel (25) ile Kartalspor’dan Mehmet Uslu 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Mehmet Uslu, Torku Konyaspor’a gelmekten dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, “Bizim için kazasız belasız güzel bir sezon geçer. Hem kendi adıma hem takımım adına hayırlı uğurlu olsun. Takımımızı en iyi yerlere taşıyacağız” ifadelerini kullandı.
1 yıllığına kiralanan ve gelecek sezon satın alma opsiyonu Torku Konyaspor’da olacak Ezechiel Aliadjim Ndouassel ise, yeni takımında başarılı olmak için mücadele edeceğini söyledi.
(İHA)