BIST 9.976
DOLAR 34,09
EURO 38,07
ALTIN 2.833,74
HABER /  GÜNCEL

Töreden kaçan Demet'e linç girişimi

Töreden kaçan ve çocuklarını almak için dava açan Demet Toprak duruşma çıkışında 20 kişinin saldırısına uğradı

Abone ol

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde zorla evlendirildiği amcasının oğlu Metih Toprak'a boşanma davası açması üzerine ölümle tehdit edilen ve 2 çocuğu elinden alınan 27 yaşındaki Demet Toprak'tan çocukları mahkeme kararıyla almak için açılan davanın ilk duruşmasında olaylar çıktı.

Polis korumasında duruşmaya katılan Demet Toprak, çıkışta yaklaşık 20 kişinin saldırısına uğradı. Polis saldırganları havaya eteş ederek dağıtırken Toprak, zırhlı polis aracıyla kaçırıldı.

Demet Toprak, 14 yaşındayken rızası olmadan evlendirildiği amcasının oğlu Metin Toprak'tan iki çocuk sahibi oldu. Çift arasında şiddetli geçimsizlik olunca Demet Toprak, eşine boşanma davası açtı. Boşanma davası nedeniyle iddiaya göre, Metin Toprak eşine tehdit ederek çocukları 9 yaşındaki Şila ve 5 yaşındaki Yusuf Toprak'ın valeyetini üzerine alıp, çocuklarını memleketindeki ailesinin yanına götürdü. Anne Demet Toprak ise, boşanma davası açması nedeniyle eşinin ailesi tarafından ölümle tehdit edildiğini belirterek, evini terk edip İzmir'de tandığını bir ailenin yanına yerleşti. Eşinin peşinden İzmir'e giden Metin Toprak burada çalıştığı inşaattan düşerek yaşamını yitirdi.

0.20110906161851.jpg

Demet Toprak, eşinin ölümünün ardından çocuklarını almak için girişimlerde bulundu ancak, aynı zamanda amcası olan kayınpederi çocukları vermedi. Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'na çocuklarının kendisine verilmesi için karar aldıran Demet Toprak, yine de çocuklarına kavuşamadı. Dede Süleyman Toprak, Adilcevaz Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak 'ahlaka aykırı yaşam sürdüğünü' ileri sürüp, çocuklara tedbir kararı aldırdı.

Bu arada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in talimatıyal Demet Toprak, koruma altına alındı.

Dede Toprak'ın torunlarının valayetini anneden kaldırıp, kendi üzerine almak için Adilcevaz Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davanın ilk duruşması bugün Adilcevaz Adliyesi'nde yapıldı. Demet Toprak, polis korumasında getirilerek adliye binası içine alınırken, eşi Metin Toprak'ın yaklaşık 20 yakını da adliye binası önünde toplanırken, polis de sıkı önlemler aldı. Yaklaşık 20 dakika süren duruşma eksik belgelerin tamamlanması için ertelendi.

LİNÇ GİRİŞİMİNDE BULUNDULAR, POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

Bu sırada adliye önünde bulunan kalabalık, Demet Toprak'ın polis korumasında adliyeye getirilmesini tepki gösterdi. Görevli polislerle tartışan aile yakınları, Demet Toprak'ın kendilerine teslim edilmesini istedi. Ancak polis toplanan kalabalığın adliye önünden ayrılması için uyarıda bulundu. Bu sırada Demet Toprak adliye binasından polis nezaretinde çıkarken, öfkeli kalabalığın saldırısına uğradı. Polis linç girişiminde bulunan kalabalığı güçlükle önlerken, yaşanan arbedede kalabalığı havaya ateş açarak dağıtmaya çalıştı. Bu arada Demet Toprak, sıkı önlemler altında polisin zırhlı aracına bindirilerek, olay yerinden uzaklaştırıldı. Polis saldırıya karıştığı gerekçesiye 4 kişiyi gözaltına aldı.

Olayların ardından Süleyman Toprak'ın avukatı ailenin avukatı Gökhan Tazegül, Demet Toprak'ın 'Ahlaka aykırı yaşam' sürdüğüne dair elerinde somut delillerin bulunduğunu ve bir sonraki duruşmada mahkemeye sunacaklarını söyledi. Tazegül, "Davalı annenin ahlaka aykırı hayat sürmesi ve vefat eden eşinin hayatını kaybetmeden önce eşi ve çocuklarına şefkat göstermeyip evi terketmesi nedeniyle velayet görevini ağır bir şekilde ihlal etmiştir. Bundan dolayı velayetin kaldırılması için dava açtık. Bazı itirazlar var. Mahkeme bunu değerlendirecek. Annenin özel hayatına ilişkin görüntüler var. Evlilik dışı ilişki yaşadığı kişiyle ilgili banka dekontları ve bunun gibi deliller elimizde. Bunların hepsini sunacağız" dedi.

 

ÖZ OĞLU TARAFINDAN HASTANELİK EDİLDİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

ÖZ OĞLU GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMADI

Adana'da bir kadın, eski eşine küfrettiği için tartıştığı oğlu tarafından darp edilerek hastaneye kaldırıldı

72 yaşındaki Türkan Tekoğlu, boşandığı eşinden olan 56 yaşındaki oğlu Aydemir Dağlıoğlu ile öğle yemeği sırasında tartışmaya başladı. Dağlıoğlu kendilerini hiç sahip çıkmadığını söylediği babasına küfretti.

Annesi ise "yemek yiyoruz o ne olursa olsun senin baban küfretme" dedi. Ancak Dağlıoğlu küfretmeye devam edince anne sofradan kalkarak diğer odaya geçti. Ancak Dağlıoğlu annesinin bu tavrına sinirlenerek annesinin yanına gidip onu yumrukla darp etti. Öz oğlu tarafından dövülen kadın yediği yumrukların etkisiyle yere yığıldı.

Dağlıoğlu, annesinin bayılması üzerine evden kaçarken Tekoğlu'nun kızı ve ikinci eşi ambulans çağırdı. Tekoğlu eve gelen ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Yediği yumruklar nedeniyle yüzünde morluk ve kızarıklıklar oluşan yaşlı kadın hastanede bir süre tedavi olduktan sonra şikayetçi olmak için Fatih Polis Merkezi'ne getirildi.

Yaşlı kadın polis merkezine bir polisin yardımıyla çıkabilirken öz oğlunun kendisini bu hale getirdiğini belirterek, "Babasına küfretti bende bunları bırak geçmişte kaldı deyip başka odaya gittim. Benim yanıma geldi kolumdan tuttu. Beni kaldıracak sandım ama bana yumrukla vurdu. Bu hale getirdi" diyerek ağladı.

Yaşlı kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan Dağlıoğlu daha sonra serbest bırakıldı.

ÖNCE YAKTILAR SONRA BASKI YAPTILAR

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

8 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU DİRİ DİRİ YAKTILAR

Mersin'de Kürt çocuğu Sedat evinde oynarken dışarda gösteri vardı. 8 yaşındaki çocuk bir anda pencereden giren molotofla yandı. Yanan çocuğun babasına örgüt yandaşları "Sakın şikayetçi olma... Molotoftan bahsetme. Çay döküldü de!" şeklinde içler acıtan bir teklif yapmış

Mersin'de güya polis merkezini hedef alan molotoflu PKK yandaşları 8 yaşındaki çocuğu diri diri yaktı. Evinin penceresinden olanları izlerken oturma odasının duvarında patlayan molotofla alevler içinde kalan küçük çocuk şimdi hastanede yoğum bakımda. Acıları yüzünden ilaçla uyutulan küçük Sedat gözlerini araladığı zamanlar Kürtçe "Ane dışe!" yani "Anne acıyor!" diye ağlıyor. Sol kolu tamamen yanan, yüzünde ciddi yanıklar oluşan Sedat'ın Ankara'ya sevk edilmesi bekleniyor.

HER ŞEYDEN HABERSİZ
Tüm bu acılar bir yana baba Özenal karşılaştığı skandal teklifle kara kara düşünüyor. İddiaya göre devreye giren örgüt yandaşları babaya şunu salık verdi: "Sakın şikâyetçi olma... Molotoftan bahsetme. Çay döküldü de!" Sedat daha 8 yaşında. Kürt kökenli Özünal ailesinin iki çocuğundan biri. Mersin Emniyeti'nin okul masraflarını üstlendiği Sedat'ın en büyük hayali ise doktor olmak... Geçtiğimiz pazar günü Sedat için yine eğlenceli bir hafta sonu idi. Tam da televizyon izliyordu ki dışarıdan gelen gürültüyle pencereye koştu. Gördüğü şey oturduğu muhit itibariyle yine o bildik bir manzaraydı. Yüzlerini mendille kapatmış bir grup PKK sempatizanı ellerinde taş ve sopalarla slogan atıyordu. Bazılarının elinde ise molotof kokteyli vardı. Grubun hedefi hemen oracıktaki Siteler Polis Merkezi'ydi. Polis merkezine taş ve molotof kokteyli atan grup gerisin geriye kaçmaya başladı. Bu sırada gruptaki bir gösterici elindeki molotof kokteylini tutuşturarak güya polise doğru salladı. Ama o molotof kokteyli Sedat'ın bulunduğu pencereden içeriye girdi. Oturma odasının duvarında patlayan molotof kokteylinden çıkan alevler bir anda Sedat'ı kaplayıverdi. Küçük çocuk çığlıklar içinde yanarken imdadına halası yetişti. Halıydı, örtüydü derken güçlükle söndürülen Sedat hemen hastaneye kaldırıldı.

CİDDİ YANIKLAR VAR
Mersin Devlet Hastanesi'nde yoğum bakım ünitesine alınan Sedat'ın sol kolu tamamen yanarken yüzünde ise ciddi yanıklar oluştu. İlaç verilerek uyutulan Sedat ara sıra uyandığında aynı şeyi tekrarlıyor "Ane Dşe!" Türkçesi "Anne acıyor"... Sedat şimdilik hayati tehlikeyi atlattı gibi görünüyor ama o molotof acısını daha uzun süre çekecek gibi görünüyor. Bilhassa yüzünde kalıcı bir hasar oluşmaması için Sedat'ın ambulans uçakla Ankara'ya gönderilmesi bekleniyor.

"ÇAY DÖKÜLDÜ" BASKISI
Sedat'ın annesi de babası da bedensel özürlü. Baba, oturdukları apartmanın girişindeki bir kahvehaneyi işletiyor. Yardımseverliğiyle komşuları tarafından el üstünde tutulan baba, mahalleyi mesken edinen örgüt tarafından sevilmiyor. Nedeni basit: Baba Özünal, örgüt faaliyetlerinden uzak duruyor. İddiaya göre minik Sedat, atılan molotof kokteylinden yanınca örgüt yandaşları devreye girmiş. Ve babaya vicdanları sızlatan şu teklifi yapmış: "Sakın şikayetçi olma... Molotoftan bahsetme. Çay döküldü de!" Sedat'ın hastanede tedavisi süre dursun, Mersin polisi her yerde molotoflu caniyi arıyor.

GENÇ KIZI TECAVÜZDEN KÖPEK KURTARDI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

KOVADUĞU KÖPEK HAYATINI KURTARDI

Antalya'da gece yarısı evine giden 21 yaşındaki S.Y., sokak içerisinde bir köpeğin saldırısına uğradı. Genç kıza yardım bahanesiyle yanına gelen ve köpeği kovalayan bisikletli kişi, cinsel tacizde bulunup tecavüze yeltendi. Kovduğu köpeğin saldırısına uğrayan saldırgan, genç kızın para ve cep telefonunu aldıktan sonra hızla kaçtı.

Olay, önceki gece saat 23.00 sıralarında Güzeloba Mahallesi 2154 Sokak'ta meydana geldi. Bir turizm firmasında çalışan ve işyerinden çıkan S.Y., evine yürüyerek giderken sokak başında başıboş bir köpeğin saldırısına uğradı. Yoldan geçen bisikletli 25- 30 yaşlarındaki bir genç, taş attığı köpeği kovdu. S.Y., köpek saldırısından kendisini kurtaran gence teşekkür etti. Arkasını dönerek sokakta yürümeye devam eden S.Y., bu kez de bisikletli gencin saldırısına uğradı. Genç kıza arkasından yaklaşıp yumruk atan saldırgan, yere düştükten sonra tekmelemeye başladı. Kıza eliyle cinsel tacizde bulunan ve bir yandan da yüzüne yumruk atmayı sürdüren saldırgan, az önce taş atarak kovduğu köpeğin saldırısına uğradı.

Aldığı tekme ve yumruk darbeleriyle bayılan S.Y., en son olarak köpeğin şüphelinin üzerine doğru gelerek havladığını gördü. Bir süre sonra kendine gelen genç kız, düğmelerinin açık olduğunu ve kıyafetlerinin çıkarılmaya çalışılmış olduğunu anladı. Genç kız, içerisinde 400 TL para ve cep telefonu bulunan çantasının ise çalındığını fark etti. Çantayı sokağın sonunda içi boşaltılmış halde bulan S.Y. yakında bulunan bir markete giderek polisi aradı. Olay yerine gelen çok sayıda polis ekibi saldırganın peşine düşerken S.Y. hastaneye götürüldü. Tedavisinin ardından Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği'ne götürülen genç kız burada saldırganın eşkal bilgilerini vererek şikayetçi oldu.

Polis, S.Y.'yi dövüp cinsel tacizde bulunan, para ve cep telefonunu gasp eden saldırganın peşine düştü. Polis, mahallede bulunan güvenlik kameraları ve MOBESE kameralarını incelemeye aldı. 

OTOMOBİL ALIŞVERİŞİ KANLI BİTTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

ALIŞVERİŞTE ÇIKAN KAVGA KANLI BİTTİ

Gaziantep'te otomobil alışverişi nedeniyle iki grup arasında çıkan pompalı tüfekli ve bıçaklı kavgada 4'ü olayı seyreden vatandaşlar olmak üzere 6 kişi yaralandı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Hacıbaba Mahallesi Su Deposu yanında akşam saatlerinde meydana gelen olayda, galerici 25 yaşındaki Hüseyin Kızılateş ve 29 yaşındaki Nuri Cellat otomobil alışverişi için işyerine gelen Ferhat G. adlı bir kişiyle tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine işyerine gelen Ferhat G. arkadaşlarını da galeriye çağırdı. İddiaya göre bıçakların kullanıldığı kavgada yaralanan Nuri Cellat galeride bulunan pompalı tüfekle rastgele çevreye ateş açtı. Açılan ateş sonucu kavgayı sokakta seyreden 35 yaşındaki Mustafa Güneş, 51 yaşındaki Mustafa Yay, 4 yaşındaki Ayşegül Gazne Karayılan ve 15 yaşındaki Veli Kahya pompalı tüfekle yaralanırken, Ferhat G. olay yerinden firar etti. Yaralanan Hüseyin Kızılateş ve Nuri Cellat Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne, Mustafa Güneş, Mustafa Yay, Ayşegül Gazne Karayılan ve Veli Kahya ise Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Olay yerinde inceleme yapan polis kaçan Ferhat G.yi yakalamak için çalışma başlattı.

CİNSEL ORGANINI KESEN EŞİNİ AFFETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

EŞİNİ AFFETTİ

Bursa'nın Kestel İlçesi'nde imamlık yapan ve kendisini bir başka kadınla aldattığı için eşi, 42 yaşındaki S.K. tarafından cinsel organı kesilen O.K., daha sonra evi terk eden eşinden şikayetçi olmadı. O.K., "Aramızdaki sorunu çözmüştük. Neden böyle yaptı bilmiyorum. Her ailede yaşanabilen olayların biri bizde meydana geldi. Eşimden şikayetçi değilim" dedi. Çapkın imam hakkında Bursa İl Müftülüğü de soruşturma başlattı.

Olay, Kestel İlçesi'nde geçen Ağustos ayında meydana geldi. Gölbaşı Köyü'nde imamlık yapan O.K.'nin cinsel organı, gece uyurken eşi tarafından kasap bıçağı ile kesildi. Kopmak üzere olan cinsel organı kaldırıldığı hastanede ameliyat ile dikilen O.K., uzun süre yatarak tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Kendisine önce 15 gün daha sonrada 30 gün rapor verilen O.K., evinde dinlenirken önceki gün ameliyat ile yerine dikilen cinsel organını zarar görmemesi için giydiği özel kıyafet ile Kestel Adliyesi'ne gelip savcıya ifade verdi. Eşi ile aralarında kıskançlık nedeniyle uzun süreden bu yana tartışmalar olduğunu yaşandığını belirten O.K., "Olaydan önce onunla konuşup anlaştık. Aramızda hiç sorun yoktu. Gece uyurken cinsel organımı kesti. Acılar içersinde kalktığımda gözlerime inanamadım. Sonra komşularımdan yardım isteyip hastaneye geldim. Her ailede böyle sorunlar ve kavgalar olur. Ben üç çocuğumun annesinden şikayetçi değilim" dedi.

Olaydan sonra Bursa Müftülüğü de O.K. hakkında soruşturma başlatırken, S.K.'nin savcılık tarafından serbest bırakıldıktan sonra İstanbul'daki ailesinin yanına gittiği ifade edildi.