BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Töre cinayetleri film oluyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki töre ve namus cinayetleri film oluyor

Abone ol

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki töre ve namus cinayetlerinin ele alındığı ''Havar'' isimli filmin çekimlerine Batman'ın Hasankeyf ilçesinde başlandı.

Kadın intiharlarıyla gündeme gelen Batman'da, yönetmenliğini Mehmet Güleryüz'ün yaptığı, senaryosunu Feza Sınar'ın yazdığı ''Havar'' adlı filmde, bölgede yaşanan töre ve namus cinayetleri ele alınıyor.

Yönetmen Mehmet Güleryüz, yaptığı açıklamada, çekim öncesinde kamuoyunda ''Dayanışma'' adıyla bilinen projenin adını ''Havar'' olarak değiştirdiklerini belirterek, ''Havar, yörede kız ismi olarak kullanılıyor ve çığlık, yardım çağrısı, isyan anlamlarını içinde barındırıyor. Bu yüzden 'Dayanışma'dan daha anlamlı olduğuna karar verdim'' dedi.

Filmin senaristi Feza Sınar da Batman ve çevresinde yaşayanların filmde oyuncu olarak yer aldığını söyledi. Filmin başrol oyuncusu Çiçek Tekdemir'in Batmanlı olduğunu belirten Sınar, şöyle konuştu: ''Böylece intiharlarıyla gündeme gelen Batmanlı genç kızlar kamera karşısında yer alacak. Film, baba kız ilişkisinin cellat kurban ilişkisine dönüştüğü zaman yaşananları konu alıyor. Aynı zamanda kız kardeşini öldürmeye zorlanan küçük bir çocuğun yaşadığı travma yer alacak.'' Filmin çekimlerinin Batman ve Hasankeyf ilçesinde yapılacağı belirtildi.