BIST 9.048
DOLAR 34,28
EURO 37,63
ALTIN 2.900,60
HABER /  GÜNCEL

Torbalıda zincirleme kaza: 2 ölü

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde otomobil, traktöre çarpıp karşı şeride geçerek kamyonun altına girdi.

Abone ol

İzmir'in Torbalı İlçesi'nde otomobil, traktöre çarpıp karşı şeride geçerek kamyonun altına girdi. Kazada, 2 kişi öldü, biri ağır 2 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 18.30 sıralarında Torbalı- Kemalpaşa Karayolu'nun 10'uncu kilometresindeki Dağkızılca Köyü yakınlarında meydana geldi.

Torbalı'dan Kemalpaşa yönüne giden 30 yaşındaki Aslan Aytunç yönetimindeki 35 AU 0092 plakalı otomobil, aniden yola çıkan 56 yaşındaki Nazmi Günay yönetimindeki 10 FL 196 plakalı traktöre çarptı.

Çarpmanın etkisiyle karşı şeride savrulan otomobil, Gencay Kürkçü yönetimideki 10 AFF 65 plakalı tavuk yüklü kamyon ile çarpıştı.

Kamyonun altında hurdaya dönen otomobilin sürücüsü Aslan Aytunç ve yanındaki Pekcan Özdemir öldü, traktör sürücüsü Nazmi Günay ile kamyon sürücüsü Gencay Kürkçü ise yaralandı.

Olay yerine çağrılan ambulansla yaralılardan durumu ağır olan Nazmi Günay, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma, kamyon sürücüsü Gencay Kürkçü ise Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedvayi alındı.

Kazada yaşamını yitiren Aytuç ile Özdemir'in cesetleri, sıkıştıkları yerlerden AKS/110 ekiplerinin yaklaşık bir saatlik çalışma sonucu çıkarılabildi.

Kamyon şoförü Kürkçü, “Karşıdan gelen otomobilin traktöre çarptığını gördüm ve füze gibi üzerime geldi. Ben otomobile değil, otomobil bana çarptı. Kazayla ilgili hiçbir suçum yok” dedi.
Bu arada kazanın, traktörün park lambalarının yanmaması nedeniyle meydana gelmiş olabileceği ileri sürüldü.