BIST 9.673
DOLAR 35,20
EURO 36,62
ALTIN 2.961,67
HABER /  GÜNCEL

’’Toprak dede’’ gazetecilere kızdı

TEMA Vakfı Kurucu Başkanı Hayrettin Karaca, konuşması sırasında önünde duran gazetecilere tepki gösterdi. <br/>TEMA Vakfı Kurucu Başkanı Hay...

Abone ol

TEMA Vakfı Kurucu Başkanı Hayrettin Karaca, konuşması sırasında önünde duran gazetecilere tepki gösterdi.
TEMA Vakfı Kurucu Başkanı Hayrettin Karaca, onur konuğu olarak Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde düzenlenen “Üreticiden Tüketiciye Dünyada ve Türkiye’de Organik Tarım” konulu konferansa katıldı. Hayrettin Karaca, Ziraat Yüksek Mühendisi Yalçın Engiz, Doç. Dr. Kürşat Demiryürek ve Prof. Dr. Cem Özkan’ın katıldığı konferans Organik Tarım Müzesi’nde gerçekleştirildi. Panel öncesi Yalçın Engiz tarafından panele katılan konuşmacılara plaket verildi. Panelde konuşan Hayrettin Karaca, TEMA’nın gücü ve öneminden bahsetti. Basım mensuplarının resim çekmesinden rahatsız olan Karaca, “Fotoğrafçılar yeter artık” diyerek uyarılarda bulundu. İzleyicileri göremediğini söyleyerek salonda bulunan gazetecileri sıraya sokan Karaca, “Yeter artık, göremiyorum, eksik olsun fotoğraflarınız. Ben niye buraya geçtim otururken. Göremezdi beni dinleyenlerim. Şimdi o imkanı kendime oluşturmaya gayret ediyorum” diyerek sitemde bulundu.

“TEMA BİR HALK HAREKETİDİR”
4 kişiyle TEMA’yı kurduklarını söyleyen Karaca, “Şimdi kayıtlı 500 bini geçtik, 2 milyonun üzerinde de kayıtsız olduğuna inanıyorum. TEMA’da kimse ‘ben’ demiyor artık. TEMA kurulduğunda ‘ben ben’ diyenler vardı ama onlar kayboldu. TEMA bir halk hareketidir. Ben yok. Orada Sayın Karaca hizmet etti ama ne kadar? Evet, imkanım kadar, bildiğim kadar. Aramızda bir fark yok. İşte bu buraya getirdi. TEMA buralara kadar. ‘Ben’ deseydik buraya kadar gelemezdik. TEMA bir halk hareketidir. Üye olmayanlar da ne olursunuz TEMA’ya üye olun. Hepinizin vereceği bir güç daha daha güçlü olur” şeklinde konuştu.

“YABANCI İSİMLİ MAL ALMAYIN”
Türkiye’de Amerikan mallarının daha çok olduğunu söyleyen Karaca, “Ben ülkeme hizmet etme imkanımı kaybettim, ne yapacağız. Bu ekonomi düzeni kendine hayat veren, kendini büyüten imkanları sonuna kadar kullanacaktır. Global ekonomi dediğimiz bu canavar kendine hayat veren doğal varlıkları bitirinceye kadar devam edecektir. Peki, ne yapalım benim gücüm yetmiyor. Hayır, o değil, Anadolu kültürü var. Komşu aç yatarken yediğin helal değildir. ‘Komşuda pişer, komşuya düşer’ bu kültür bizim en büyük varlığımızdır. Ana gibi yar olmaz. Ana kucağı diyoruz, Anavatan diyoruz, analarımız biz erkeklerden daha çok büyük hizmetler yapmışlar. Ana kucağı gibi hiç bir şey olmaz. Yabancı dille konuşmayacaksınız. En büyük zararımız bu. Yabancı bir yere girmeyelim. Yabancı isimli mal almayın. Evet, Türkiye’nin geleceği başlamıştır. Gençler umut etmediğimiz kadar hızlı geliyorlar ve Atatürk, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ demişti. ‘İşte dünya barışının temeli Anadolu’dan kurulacak’ dedi. Biz de onu yapıyoruz” diye konuştu.
(İHA)