BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,35
ALTIN 2.506,03
HABER /  GÜNCEL

Toplumun yarısı mutsuz

Hayatından memnun olan yok gibi... 1 yıl içinde hayatından memnun olanların oranı yarı yarıya düştü. İşte araştırma sonucu;

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Hayatından memnun olan Türk halkının oranı, 1 yıl içinde yüzde 70’den yüzde 48.4’e indi.

Metropol Araştırma Şirketi’nin Ağustos ayı araştırma sonuçlarına göre; halkın yüzde 48,4’ünün hayatından memnun olduğu, yüzde 32,2’sinin ise memnun olmadığı ortaya çıktı.

GERGİNLİK DÜŞÜRDÜ

Önceki araştırmalara bakıldığında ise; Ağustos 2007’de yüzde 70 oranında gözüken hayattan memnuniyet oranı kademeli olarak her ay düşüş gösterdi ve bir yıl sonra Ağustos 2008’de yüzde 48,4’e indi.

Uzmanlar son bir yılda yaşanan siyasi gerginliklerin bu yüksek farkın oluşmasında en etkili neden olduğunu belirttiler.

TÜRKİYE NEREYE?

Aynı araştırmanın bir başka boyutu ise halkın Türkiye’nin geleceğine ilişkin tahminini ortaya koydu. Genel olarak değerlendirildiğinde halkın yüzde 58,2’si Türkiye’nin durumunun iyiye gitmediğini düşünüyor.

İYİMSERLER ARTTI AMA

Türkiye’nin iyiye gittiğini düşünenler ise yüzde 37,2. Türkiye’nin iyiye gittiğini düşünenlerin oranı Haziran ayında yüzde 28,6 idi. AK Parti’nin kapatılmamasının ülke genelinde iyimserliği belirgin şekilde arttırdığı görülüyor. Oranlar, kapatılma davasının açılışından önceki seviyesine yükseldi. Bu da kapatılmama kararı sonrasında halkın iyimser bir havaya girdiğini gösteriyor.

AK PARTİLİ VE CHP'Lİ FARKLI

Türkiye’nin gidişatı konusunda önceki aylarda yapılan tüm araştırmalarda olduğu gibi AK Parti’li seçmenlerin diğer tüm partililere göre daha iyimser ve CHP’li seçmenlerin diğer tüm partililere göre daha karamsar oldukları belirlendi.

KADINLAR VE GENÇLER KARAMSAR

Öte yandan araştırma sonuçlarına göre kadınlar erkeklere göre, 18-24 yaş grubu diğer yaş gruplarına göre; Türkiye’nin gidişatı konusunda daha karamsar.