BIST 9.577
DOLAR 34,00
EURO 37,88
ALTIN 2.824,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Toplu iş sözleşmesinde işlem tamam

Çatalca Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında görüşmeler sonucunda, Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Abone ol

Çatalca Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında yapılan görüşmeler sonucu, Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Toplu İş Sözleşmesi töreninde konuşan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara; "Çatalca Belediye Başkanı olarak, emeğin ve hakkın önemini biliyorum, hepinizin alnındaki ter kurumadan emeğinizin karşılığı olan hakkınızı vermek benim size borcumdur. Göreve geldiğimde 11 trilyon gibi büyük bir borçla göreve başladım ama sizlerin hakkını tüm bu olumsuz şartlara rağmen vermem gerekir ve onun için çaba sarf ediyorum.Yaklaşık bir yıldır beraber çalışıyoruz. Yaptığınız çalışmalar sonrasında halkımızın memnuniyetini kazandık, bu gayretli çalışmalarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum ve yapılan sözleşmenin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Çatalca Belediyesi ve Belediye – İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi töreninde konuşan Belediye İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay; Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın, işçisiyle, memuruyla, esnafıyla, emekçisiyle bütünleşmiş olduğunu belirtti Aktay “Çatalca sokakları tertemizdir. 36.000 nüfusu olan Çatalca İlçesinin Belediyesinde 140 işçi, 62 memur çalışmaktadır. Nüfusu 400 – 500 bin olan birçok belediye, Çatalca Belediyesi’nden daha az sendikalı işçi çalıştırmaktadır.

Bu belediyeler taşeronlaştırma ve özelleştirme ile hizmet alımı yapmaktadırlar, bu da işçinin iş güvencesini ortadan kaldırmaktadır. Bu davranış içerisinde olan belediye başkanları Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve onun gibi belediye başkanlarını örnek almalarını dileriz”
dedi. Yapılan konuşmaların ardından toplu iş sözleşmesi karşılıklı olarak imzalandı. İmzaların atılmasının ardından Çatalca Belediyesi tarafından işçilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.