BIST 9.976
DOLAR 34,01
EURO 37,97
ALTIN 2.831,59
HABER /  POLİTİKA

Toplantıdan Ağara muhtıra çıktı

DYP'li muhalifler Menderes'in evindeydi. Ağar için hazırlanan mektup toplantıya damgasını vurdu. İşte ayrıntılar..

Abone ol

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın politikalarından rahatsız olanlar Pazar günü Aydın Menderes'in evinde buluştu. Halit Dağlı, Kemal Çelik, Ufuk Söylemez, Hacı Filiz, İlhan Aküzüm, Süleyman Soylu, Nevzat Ceylan, Doç. Dr. Hasan Ünal, Ahmet Bilge gibi isimler DYP'yi ve Ağar'ı tartıştı. Eleştiriler yüksek sesle dile getirildi. Toplantıdan çıktı.

Menderes'in Ağar'ın politikalarını eleştiren 1.5 sayfalık mektuba itiraz gelmedi, aksine destek geldi. Akşam yazarı Şakir Süter de bu mektubun içeriğini köşesinde özetle aktardı:

"Düz ovada siyaset söylemi.. Bazı parti kurmaylarının “Bölücülere anlayış, yakınlarına iş” sözleri.. Benelüks Modeli bağlamında Kuzey Irak’ta kurulacağı söylenen Kürt devletine yönelik yaklaşım ve ihtilal lideri Evren’i öven açıklamalar."

Menderes, partideki yanlışlara kimsenin ses çıkarmamasına üzülüyor. Böyle giderse seçimlere kadar da susmayacak. DYP'nin ağır topu mektuba cevap gelmemesi halinde yazılanları kamuoyu ile paylaşacağını beyan etti.

Süter, toplantıya katılan diğer isimlerin sunumlarını ve tespitlerini etkileyici buldu. Yazar, Menderes'in DYP'de Ağar'a ciddi bir mmuhalif hareket başlattığı görüşünde.

Şimdi gözler Ağar'ın üzerinde. Bu muhalefetin söylemlerine karşı DYP liderinn nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.