BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.820,96
HABER /  GÜNCEL

Tolkien hayranlarına müjde

Orta Dünya efsanesi sürüyor. Hurin'in Çocukları geliyor... İşte yayın tarihi...

Abone ol

Hurin'in Çocukları adlı kitap İthaki Yayınlarınca gelecek hafta Çarşamba günü Tolkien hayranlarının beğenisine sunulacak...  

“Yüzüklerin Efendisi” üçlemesini edebiyat dünyasına kazandırarak Hobitler ve Elflerle kuşatılmış “Orta Dünya”nın kapılarını edebiyatseverlere açanın J.R.R. Tolkien’in bitiremediği bir diğer fantastik eser, oğlunun çabaları ile ölümünden yıllar sonra okurlarıyla buluştu.

Babasının büyük bölümünü notlar halinde yazdığı ama biteremediği eseribabasının notlarına dayanarak 30 yılda tamamlayan oğlu Christopher Tolkien, bu eserinde Tolkien hayranlarının beğenisi kazanacağından emin.

Tolkien'in yayınlanan son eseri “Children of Hurin -Hurin’in Çocukları” adını taşıyor.

Dünya çapında merakle beklenen eser Tolkien aşranları için Türkçe'ye çevrilmekte gecikmedi. Bilim Kurgu ve fantazya denildiğinde akla ilk gelen yayınevlerinden olan İthaki eserin Türkiye yayın haklarını satın alarak, en az Yüzüklerin Efendisi kadar hassas bir tercüme ile Türk okurlarının beğenisine hazırladı.

ORTA DÜNYA'DA ÖNCE İNSANLAR VARDI

“Hurin Çocukları” “Yüzüklerin Efendisi”nde olduğu gibi Hobitler ve Elflerle dolu “Orta Dünya”da geçiyor ve Tolkien hayranlarınca orta dünyanın en eski efsanesi olarak nitelendiriliyor. Eserin en çarpıcı yönü ise elf, peri ve cüceler diyarı olarak dikkat çeken Orta Dünya'nın öneceleri sadece insanların yaşadığı bir yer olduğuna vurgu yapılması..

“Hurin’in Çocukları”nın baskı aşamasının bittiği ve ciltleme aşamasına geçildiği belirtildi. Kitabın gelecek hafta raflarda yerini alacağı belirtildi. Yayınevi yetkikileri, hayranların kitaba ulaşımında güçlük çekmemesi için ilk baskını 50 bin olarak gerçekleştirdiklerini söylediler.