BIST 9.976
DOLAR 34,08
EURO 38,05
ALTIN 2.833,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

TOKİ evlerine pazar yeri müjdesi

Kayseri’nin Melikgazi İlçesi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç TOKİ evlerinin bulunduğu Demokrasi Mahallesine çok amaçlı üstü kapalı semt pazarı yaptırılacağını söyledi.

Abone ol

Kayseri’nin Melikgazi İlçesi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçesine dahil olan Mimarsinan bölgesinde TOKİ evlerinin bulunduğu Demokrasi Mahallesine çok amaçlı üstü kapalı semt pazarı yaptırılacağını söyledi.

Mimarsinan Bölgesi Demokrasi Mahallesinin yeni kurulan bir yerleşim bölgesi olduğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “TOKİ bölgesinde hatırlanacağı gibi belediye olarak 268 daire satın alarak kamulaştırılan alanlarda mülkü olanlara vermiştik. Bu bölge yeni yerleşime açılan bir yerdir. Dolayısı ile elektrik, su, kanalizasyon gibi alt çalışması tamamlanmıştır. Şu anda üst yapı sosyal tesislerini yapıyoruz. Parkları, spor alanları oluşturulan bu yerde yapılacak ihale ile üstü kapalı semt pazarı inşa edilecektir” dedi.

Yapılan Üstü Kapalı Semt Pazar yerlerin haftanın bir gününde Semt Pazar yeri olarak hizmet vermediğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, bu Semt Pazar yeri haftanın 6 günü çocuklara ve gençlere üstü kapalı basketbol sahası olarak, akşamları semt otoparkı olarak ve kurban bayramlarında kurban kesim yeri olarak hizmet vereceğini kaydetti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, kapalı pazar yeri yapılması işinin 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edileceğini ve daha fazla bilginin www.melikgezi.bel.tr adresinden alınabilineceğini sözlerine ekledi.