BIST 9.976
DOLAR 34,02
EURO 38,02
ALTIN 2.826,76
HABER /  GÜNCEL

TMSF Uzan yalısını aldı

Uzan Grubu şirketlerinden Basıntaş A.Ş'ye ait Ahmet Afif Paşa Yalısını, TMSF aldı

Abone ol

Uzan Grubu şirketlerinden Basıntaş A.Ş'ye ait Ahmet Afif Paşa Yalısını, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) satın aldı.

TMSF'den yapılan açıklamada, bugün üçüncü kez ihaleye çıkarılan ve pey sürenin olmadığı yalının 12 milyon 875 bin YTL bedelle Fon alacağına mahsuben satın alındığı bildirildi.

Ahmet Afif Paşa Yalısının, hakkında 6183 sayılı Kanun hükümleri uyarınca amme alacağının takip ve tahsili işlemleri başlatılan Basıntaş Anadolu Basın Endüstrisi ve Ticaret. ABŞ'ye ait olduğu, yalının TMSF tarafından 2004 yılından bu yana üç kez satışa çıkarıldığı hatırlatıldı.

Toplam arsa alanı 2 bin 242 metre kare, kapalı alanı bin 253 metre kare olan yığma kargir 95 yıllık yalıda 1 zemin, 2 normal ve 2 çatı katı olmak üzere toplam 5 kat bulunuyor.

Anıtlar Kurulu tarafından eski eser olarak tescilli olan yalı, İstinye'ye 1,4 kilometre, Taksim'e 15 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Tasfiye sürecindeki şirket üzerine kayıtlı olan yalıyı, borcuna karşılık satın alan TMSF'nin, taşınmazı daha sonra satışa çıkaracağı öğrenildi.