BIST 9.746
DOLAR 34,18
EURO 38,17
ALTIN 2.931,35
HABER /  SPOR

TMSF spor kulübü satıyor

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, İstanbulspor'u Süper Lig'e çıkması halinde takımı satacaklarını söyledi

Abone ol

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, İstanbulspor'u Süper Lig'e çıkması halinde en kısa sürede satmak için hazırlıklara başlayacaklarını söyleyerek, "Çıkamazsak da dünyanın sonu değil. Biz o senaryoda da İstanbulspor'u satmak için hukuki girişimlere başlayacağız'' diye konuştu.

Türkiye 2. Futbol Ligi A Kategorisi'nde play-off mücadelesi verecek İstanbulspor'da yönetim, Kalyon Oteli'nde 'Süper Lig'e Merhaba' adıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıya TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Kulüp Başkanı Orhan Seyfi Güner, yönetim kurulu üyeleri, eski oyuncuları ve başkanları katıldı. Toplantıda İstanbulspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım ile futbolcular Boliç ve kaleci Haluk da hazır bulundu. Toplantı öncesi basın mensuplarına bir açıklamada bulunan TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, İstanbulspor'un önemli ve tarihi bir kulüp olduğunu, ancak son yıllarda yanlış yönetimden dolayı hak ettiği yeri ve ilgiyi bulamadığını söyleyerek, "İstanbulspor'u daha önce satmayı istedik, ancak federasyonun yardımcı olmaması nedeniyle başaramadık. Biz İstanbulspor'u kendi amatör imkanlarımızla yönetmeye çalıştık. O imkanlarla Süper Lig'de tutmayı başaramadık. Bu da bir sene daha futbolun içinde kalmamıza yol açarak ekstra bir yük getirdi. İstanbulspor, bu sene iyi bir performans gösterdi, ligde ilk 2'ye girip direkt Süper Lig'e çıkmak isterdik, ama olmadı. Hafta sonunda yapılacak play-off maçlarında başarılı olarak Süper Lig'e çıkmasını ümit ediyoruz. İstanbuspor'un Süper Lig'e çıkartmamız halinde 4.5 milyar dolarlık Telsim satışından da büyük bir iş başarmış olacağız" ifadelerini kullandı.

İstanbulspor'un Süper Lig'e çıkması halinde en kısa sürede satmak için hazırlıklara başlayacaklarını belirten TMSF Başkanı Ertürk, "Çıkamazsak da dünyanın sonu değil. Biz o senaryoda da takımı satmak için hukuki girişimlere başlayacağız. Satış süreci henüz başlamadığı için teklif almadık, ancak sürecin başlamasıyla tekliflerin olacağına inanıyorum. İstanbulspor A.Ş'nin kirlenmiş bir mali bilançosu olduğu için şirketi değil, takımı satmak istiyoruz. Yapılan yasal değişiklik bizim İstanbulspor'u takım olarak satmamıza olanak sağladı" dedi.

Kulüp Başkanı Orhan Seyfi Güner ise, toplantıda yaptığı açıklamada, 'Temiz toplum, temiz futbol' sloganıyla yola çıktıklarını, belki bu nedenle geçen sene küme düştüklerini söyleyerek, "TMSF, İstanbulspor'u devralmakla yok olmaktan kurtarmış ve İstanbulspor'u bir kez daha Türk futboluna armağan etmiştir. Yönetimi devraldığımız dönemde yapılan bir genel kurulda İstanbulspor'un tasfiyesi isteniyordu. Ben bu genel kurulu engelledim, o gün bunu engellemeseydim İstanbulspor tarihin çöp sepetinde yerini alacaktı" diye konuştu.