BIST 10.487
DOLAR 32,86
EURO 35,12
ALTIN 2.428,28
HABER /  POLİTİKA

TMSF ile Şirin kapıştı

Ertürk, Uzan'ın meclisteki kolu olarak tarif ettiği milletvekili bulundu. Suçlamaları Şirin üstlendi.

Abone ol

Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emin Şirin, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ü, ''Hükümete güvenip terbiyesizlik etmekle'' suçlayarak, ''Kaçak güreşen güreşçiler gibi hep bir taraflarda saklanma'' diye seslendi.

Şirin, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün, kendisini ''Meclis'te Cem Uzan'ın temsilcisi olmakla'' suçladığını ifade etti. Hakkında bir çok soru önergesi verdiği Ertürk'ün, göreve geldikten sonra ''bürokratik pop star'' gibi hareket ettiğini iddia eden Şirin, kendisinin, ''Uzan'dan önce, Mehmet Emin Karamehmet'in sözcülüğünü yapmakla da suçlandığını'' söyledi. Şirin, Cem Uzan'ı sadece eski eşi Nazlı Ilıcak'ın kızının düğününde 5 dakika gördüğünü, başka bir tanışıklığı olmadığını belirtti.

40 milyon dolarlık makinesi olan Star gazetesinin, ''Fethullah Gülen'e yakın bir kişiye'' 8.5 milyon dolara satıldığını ileri süren Şirin, Kral Tv'nin de aynı şekilde satılacağını öne sürdü. Şirin, bu iddiaları gündeme getirdiği dönemde evinin kurşunlandığını ancak, bu konuda kimseyi suçlayamayacağını söyledi.

Ertürk açıklamalarında isim vermedi
Uzan'ın kuryeliğini yapan milletvekilinin adını açıklamayın TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, ''Burada ilan ediyorum; TBMM'de temsilcileri vardır. Bu temsilcilik kanalıyla yargı denetim mekanizmalarını gayri ahlaki biçimde kullanıyorlar. Vatandaşların bilgi edinme kanunundaki haklarını kötüye kullanıyorlar. Bugüne kadar o değerli milletvekili tarafından 5 defa bilgi edinme hakkı müracaatı yapıldı. Hepsinde, Uzan Grubu'nun satışlarının teknik detayları bizden istendi. Niye istiyorsun, seni ne ilgilendiriyor, çünkü servis yapıyor. Bilgi edinme kuruluna da sesleniyorum, bu tür gayri ahlaki kullanımlara da mani olunmalıdır. O milletvekiline tazminat davası açacağız. Kazanacaklarımızı da fon geliri olarak yazacağız. Böylelikle o milletvekilinin de topluma katkısı olacak.'' demişti.

Türkiye'de sivil hakların kötüye kullanıldığını öne süren Ertürk, ''Sonra ne oluyor, birileri gelip bu hakkımızı elimizden alıyor. Biz böyle bir saldırı altındayız. Bu saldırıya, bu savaşa 50 milyar doları toplam çabalarından dolayı maruz kalmış durumdayız. Bütün mekanizmalarıyla silahlarıyla savaş açmış durumdalar'' dedi.