BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  EKONOMİ

TMSF, Emek Hayatı sattı

TMSF, Aksoy Grubu'ndan haczedilen Emek Hayat Sigorta A.Ş.'deki hisseleri Gem Globale'e sattı

Abone ol

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Aksoy Grubu'ndan haczedilen Emek Hayat Sigorta A.Ş.'deki yüzde 99,992 oranındaki hisseyi, 1 milyon 500 bin YTL'ye merkezi  Bahamalar'da bulunan Gem Global'e ihale etti.

TMSF'nin Esentepe'deki merkez binasında yapılan satış ihalesine Fiba Holding ve Gem Global temsilcileri katıldı. 365 bin YTL bedelle satışa sunulan Emek Hayat Sigorta hisselerinin fiyatı, iki şirketin yaptığı artırımlarla 1 milyon 500 bin YTL'ye kadar yükseldi. Emek Hayat Sigorta, 1 milyon 500 bin YTL fiyatla Gem Global'e ihale edildi.

Gem Global adına ihaleye katılan Ender Öztaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şirketin merkezinin Bahamalar'da bulunduğunu ve gelişmekte olan piyasalarda yatırım yaptıklarını söyledi.

Fiyatı, beklediklerinden yüksek ama makul olarak değerlendiren Öztaş, şirket için henüz bir karar verilmediğini, sigortacılık sektörünün büyümesini beklediklerini ifade etti.

Şirketin Türkiye'deki İstanbul ofisinin yetkilisi olduğunu açıklayan Öztaş, karşılarına çıkan başka fırsatları da değerlendireceklerini kaydetti.