BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

TMSF altın diş satacak

Altın diş, kaşık sapı, tespih, diploma gibi malzemeleri Antik A.Ş. aracılığı ile yarın satışa çıkaracak.

Abone ol

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), banka kasalarında unutulan ve zaman aşımına uğrayan, aralarında koleksiyonluk altın paralar ile mücevher ve hisse senetleri ile altın diş, kaşık sapı, tespih, diploma gibi malzemeleri Antik A.Ş. aracılığı ile yarın satışa çıkaracak.

TMSF'den yapılan yazılı açıklamada, banka kasalarında unutulan ve zaman aşımına uğrayan altın paralarla mücevher ve hisse senetlerinin satışa çıkarıldığı açık artırmaya çıkarılacak kıymetlerin muhammen bedelleri toplamının 202 bin 842 YTL olarak belirlendiği bildirildi.

Nadir dönemlere ait olan ve koleksiyonluk değer taşıyan paralardan oluşan koleksiyonda; Sultan Mehmet Reşat Tuğralı Osmanlı paraları, 1914 tarihli Avusturya ve Victoria dönemi İngiliz Altınları yer alıyor. 1902-1931 yılları arasına ait Hollanda, Fransa ve Almanya altınlarının yanı sıra 1880'lere ait Osmanlı altınları da açık artırmada satışa sunulacak.

Kıymetler arasında; diploma, tespih, tespih imamesi, madeni kaşık sapı, anahtarlık, tırnak temizleme aleti, çakı, çakmak, kol saati, apolet yıldızı, muska, haç parçası bulunurken, kıymet listesinde, malzemelerin bazılarının hem yurt içi hem yurt dışı bazılarının ise sadece yurt içine satılabileceği notu düşüldü.