BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

TMO ve FİSKOBİRLİK fındıkta anlaştı

FİSKOBİRLİK ve TMO fındık alımı ve depoların kullandırılması konusunda anlaşma sağladı.

Abone ol

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ile ''TMO adına fındık alınması, FİSKOBİRLİK depolarının kullandırılması ve depolardaki 2005 yılı ürününün bedelinin ödenmesi için kredi bulunması'' konusunda anlaşma sağladıklarını açıkladı.

Pamuk, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, anlaşmaya ilişkin protokolün yarın imzalanacağını belirtti. Önceki yönetim dönemindeki görüşmelerde TMO ile Fiskobirlik'in fındık fiyatları ve kira bedelleri konusunda anlaşamadığının hatırlatılması üzerine Pamuk, şunları söyledi:

Bu arada 11 Eylül'de, 13 ildeki 50 alım merkezinde fındık alımlarına başlayan TMO, bugüne kadar 6 bin 628 üreticiden 22 bin 822 ton fındık beyanı aldı ve bu üreticilere randevu verdi. Ofis, 18 Eylül itibariyle alım merkezlerinde 850 üreticiden toplam 2 bin 362 ton fındık alımı yaparken üreticilerin hesaplarına; ürün bedellerinin ilk taksidi olarak 3,5 milyon YTL aktarıldı ve üreticilerin cep telefonlarına SMS gönderilerek bilgi verildi.