BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Tiyatro çınarları unutulmadı

Bakırköy'de iki unutulmaz sanatçıya vefa örneği sergilendi...

Abone ol

Gözü Kara Alaturka oyununun galasına katılan Kaymakam Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen tiyatronun çınarlarından 52. sanat yılına giren Müşfik Kenter’e ve sahnede 46. yılına adım atan Üstan Asutay’a Türk tiyatrosuna yaptıkları katkılarından dolayı plaket takdim ettiler.

Bakırköy Belediye Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yapan ve meslekte 52 yılına merdiven dayayan Müşfik Kenter ve tiyatroda 46. yılına giren Bakırköylü tiyatro sanatçısı Üstün Asutay unutulmadı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sahnelenen Gözü Kara Alaturka oyununun galasına katılan Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin ve Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen , oyunun sonunda Kenter ve Asutay’a plaket takdim etti.

Bakırköy’ün sanatın, ticaretin ve eğitimin merkezi olduğunu söyleyen Kaymakam Şahin, “Tiyatroya bir ömür vermiş sanatçılarımız, bizim kültürel zenginliğimizdir. Kendinden sonraki nesillerinden yetişmesine büyük katkı sağlayan sanatçılarımızı önemli günlerinde hatırlamak bizim görevimizdir. Diğer sanatçılarda bu büyük üstatları örnek alacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen de “Her yerde tiyatrolar kapanırken belediye tiyatro salonlarımız dolup taşıyor. Bu durum ilçemizde sanat ve sanatçıya verilen değerin bir göstergesidir. Bakırköy’de yapılan her şey diğer ilçelere örnek olmaktadır.” dedi.

Plaketleri alırken çok duygulandıklarını ifade eden Müşfik Kenter ve Üstün Asutay salonu dolduran seyircilerden büyük alkış aldı. Kaymakam Şahin ve Başkan Erzen ayrıca Levent Tülek’in yönettiği ve Asutay’ın oğlunun da rol aldığı beş kişilik oyuncu kadrosu ve yönetmenini sahnede tebrik ederek çiçek takdim ettiler.