BIST 9.976
DOLAR 34,05
EURO 38,02
ALTIN 2.826,27
HABER /  GÜNCEL

TIR'lar kaydı TEM kapandı

Başta İstanbul olmak üzere Türkiye genelinde kar yağışı hayatı felç edecek

Abone ol
BÖYLE SKANDAL GÖRÜLMEDİ
Konya'da buzlanma, yoğun kar ve tipi nedeniyle kontrolden çıkan yolcu otosünün yaptığı kaza sonrası hafif yaralılar devrilen otobüsün içinde bekletildi

HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Özellikle Anadolu Yakası'nda etkili olan yağış sonrası Beykoz ve Şile'de kar kalınlığı 20 cm'yi buldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle TIR'ların kayması sonucu Bolu Dağı ulaşıma kapandı.

İstanbul'da kar yağışı geceye kadar aralıklı tipi şeklinde sürecek. Hissedilen sıcaklık -4 derece olacak. Yurdun tamamında hava şartları zorlu geçecek.

İSTANBUL'DAN KAR MANZARALARI

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren özellikle Anadolu Yakası'nda etkili olması beklenen kar yağışı dün gece saat 23.30 sıralarında yağmaya başladı. Özellikle İstanbul'un Avrupa Yakası'nın yüksek kesimlerinde etkili olan yağış, yolları ve otoban kenarlarını beyaza bürüdü. Her yağış sonrasında sürücüler için çileye dönen İstanbul trafiğinde kar yağışı kazalara da davetiye çıkardı.

TEM TRAFİĞE KAPANDI

Bolu Dağı'nda kar yağışı nedeniyle D-100 Karayolunun Ankara istikameti ulaşıma kapandı.

Bolu Dağı'nda dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle bölgede kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştı.

Bolu Dağı'nın Bakacak mevkisinde görüş mesafesi tipi nedeniyle 15 metreye kadar düşerken, rampayı çıkamayan araçlar yolda kaldı ve D-100 Karayolunun Ankara yönü ulaşıma tamamen kapandı.

Karayoları ekiplerince yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışma yapıldığı bildirildi. Öte yandan, Kızılay ekipleri, yolda mahsur kalan araçların sürücülerine sıcak kahve ve çorba ikram etti.

Bolu Dağı'nın TEM yolu ve D-100 Karayolu geçişlerinde kar yağışının tipiye dönüşmesi, ulaşımı felç etti. Saat 15.30 sıralarında, TEM yolu Bolu Dağı Tüneli yakınlarında zeminin karla kaplanması sonucu 3 TIR kaydı. İstanbul yönü ulaşıma kapanırken, yolda uzun araç konvoyları oluştu. Karayolları ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu yarım saat sonra ulaşım tek şeritten sağlandı.

Oluşan konvoyda bulunan araçlar güçlükle ilerledi. Tünel çıkışlarında araçlarını yol kenarlarına park eden sürücüler, araçlarının lastiklerine zincir takarak yola devam edebildi. Yollar tamamen karla kaplanırken, araçlar güçlükle ilerledi. Karayolları ekipleri, yoğun kar yağışı nedeniyle karla kaplanan yolları temizleme ve tuzlama çalışması yapıyor.

ARAÇLAR ÇIĞ ALTINDA MAHSUR KALDI

Tunceli Erzincan karayolu düşen çığlar nedeniyle trafiğe kapandı.10 araç mahsur kaldı.

Tunceli-Erzincan karayolunun 40 ve 45'nci kilometrelerinde 4 ayrı noktaya çığ düşmesi sonucu 10 araç mahsur kaldı..
Karayolları ekipleri yeni çığlar nedeniyle bölgeye ulaşmaktka güçlük çekerken Tunceli Erzincan karayolunun yarın sabaha kadar ulaşıma kapandığı bildirildi.

ONLARCA ARAÇ YOLDA KALDI

Etkili olan yağış nedeniyle Beylikdüzü ve Sarıyer'de görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü. Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri akşam saatlerinden itibaren bölgelerde konuşlandırıldı. Yağışın yoğun olduğu yerlerde tuzlama çalışması yapıldı. Kar yağışı süresince AKOM'dan yönetilecek çalışmalara 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personelin katılacağı açıklandı.

İDO'DAN SEFER İPTALİ

İDO'dan alınan bilgiye göre, İDO'nun, 09.30'daki Bursa-Yenikapı-Kadıköy, saat 13.00'deki Kadıköy-Yenikapı-Bursa ve 17.15'teki Bostancı-Yenikapı/ArmutluTK-Armutlu deniz otobüsü seferleri iptal edildi.İDO'nun saat 07.30'daki Bandırma/Yenikapı-Bostancı ve 08.00'deki Armutlu-ArmutluTK/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri de hava muhalefeti nedeniyle yapılamamıştı. Bu arada hava muhalefeti nedeniyle Avcılar-Bakırköy deniz otobüsü iç hat seferlerinin yapılamadığı öğrenildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahminler Birim Sorumlusu Ahmet Uçar, Haberturk.com'a konuştu

Uçar: İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren özellikle Anadolu Yakası'nda kuvvetli olmak üzere kar yağışı başlayacaktır. İstanbul'a gelmesi beklenen şiddetli kar yağışının ise en fazla 10 cm. kalınlık oluşturabileceği tahmin edilmektedir. Yağışlar, İstanbul genelinde aralıklarla akşam saatlerine kadar devam edecek.

THY'NİN 40 SEFERİ İPTAL

THY'nin internet sitesinden yapılan duyuruda, yurt genelini etkisi altına alan ağır kış şartları nedeniyle havayolu ulaşımında aksamalar olduğu belirtilerek, yolcular iptal edilen yarınki iç ve dış hat seferleri hakkında bilgilendirildi. THY, "Yurt genelini etkisi altına alan ağır kış koşulları nedeniyle havayolu ulaşımında aksamalar olabilmektedir. 17 Şubat 2012 itibariyle aşağıdaki bazı seferler iptal edilmiştir" duyurusunu yaparak yolcuların havalimanına gelmeden önce bilgi almasını istedi.

Duyuruda, Atatürk Havalimanı'ndan yurt dışına yapılacak Hannover, Bakü, Cenevre, Atina, Hamburg, Nice ve Batum seferleri ile iç hatlarda Denizli, Ankara, Malatya, Diyarbakır, Gaziantep, İzmir, Muğla, Sivas, Erzincan ve Sinop'a yapılacak bazı seferlerin karşılıklı olarak iptal edildiği kaydedildi. THY'nin yanı sıra Macar Havayollarının Budapeşte-İstanbul ve İspanya İber Havayollarının Madrid-İstanbul seferleri de iptal edildi.

EĞİTİME KAR TATİLİ

Bazı il ve ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.
İşte okulların tatil edildiği il ve ilçeler:
Niğde
Çankırı
Adıyaman
Bursa'nın Büyükorhan, Keles ve Orhaneli ilçeleri

İBB'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Hava tahminlerine göre, akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışı bugün de devam edecek. Kar yağışının özellikle Anadolu yakasında etkili olacağı tahmin ediliyor. Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri akşam saatlerinden itibaren bölgelerinde konuşlanacak. Gerekli durumlarda tuzlama çalışması yapacak. Kar yağışı süresince AKOM'dan yönetilecek çalışmalara 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel katılacak." denildi.

HAFTASONUNDA HAVA NASIL OLACAK?
HABERİN DETAYI BİR SONRAKİ SAYFADA
[PAGE]

BEYKOZ VE ŞİLE'DE KAR KALINLIĞI 20 CM'YE ULAŞTI

İstanbul'da kar yağışı gece boyunca etkili oldu. Kar yağışı özellikle gece saatlerinde Hadımköy, Zekeriyaköy, Beykoz, Şile, Kartal ve Ümraniye'nin yükseklerinde etkili oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre kar kalınlığı Beykoz ve Şile'nin köyleri ile Aydos'da 20, Zekeriyaköy'de 16, Çamlıca ve Çekmeköy'de 12, Ümraniye ve Hadımköy'de 7 cm'ye ulaştı.

Yapılan açıklamada, "Kar yağışının bu akşam geç saatlere kadar aralıklarla devam etmesi ve sonrasında İstanbul'u terk etmesi bekleniyor" denildi.

Ana arterler ve ara sokaklarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı belirtilen açıklamada, "Köprü yollarında ise rutin trafik seyri hakim oldu. Uzmanlar en büyük sıkıntının kar lastiği kullanılmamasından kaynaklandığını belirtiyor. Kar lastiğinin karda ve buzlu yolda yeri daha fazla kavradığı ve kaymaya engel olduğu belirtiliyor" ifadesi kullanıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre kar yağışı süresince çalışmalara 870 araç ve iş makinesi, 2 bin 406 personel katılacak. Kentte yarından itibaren perşembe gününe kadar yağış yok. Hava sıcakları da yarından itibaren artmaya başlayacak.

BOLU'DA ULAŞIMA KAR ENGELİ

Bolu Dağı'nda etkili kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor.Bolu Dağı'nda dün akşam başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle karayolunun yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Kaynaşlı, Bakacak, Karanlıkdere ve Sarıyayla mevkisinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar meydana geliyor.

Karayolları ekipleri yol açma tuzlama çalışmalarını sürdürürken, kayganlaşan zeminde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Trafik ekipleri de sürücüleri aşırı hız yapmamaları ve takip mesafesini korumaları yönünde uyarıyor.

BURSADA 80 KÖY YOLU KARDAN KAPANDI, 3 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı Bursa’da da hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Kar yağışı nedeniyle Bursa ve ilçelerine bağlı 80 köy yolu ulaşıma kapanırken, Orhaneli, Keles ve Büyükorhan ilçelerinde okullar 1 gün tatil edildi. Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı bir günde yarım metre artarak 2 metre 80 santime ulaştı.

Bursa ve çevresinde dün başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kar yağışı yüzünden Orhaneli, Keles ve Büyükorhan ilçelerinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Orhangazi İlçesi’nde de taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Kar yağışı ulaşımı da olumsuz yönde etkiledi. Bursa’nın İngöl, İznik, Nilüfer, Osmangazi, Orhangazi, Mudanya ve Gürsu ilçelerinde 80 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdare Köy Yolları Şefliği tarafından köy yollarının yeniden ulaşıma açılması için ekipler tarafından çalışmalar sürdürülüyor.

BURSA-ANKARA KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

 Bursa' nın Ankara ile kara ulaşımını sağlayan İnegöl' ün Mezitler mevkii buzlanma nedeniyle araçların kayması sonucu trafiğe kapandı.

MİNİBÜS 8 YOLCUSUYLA KARA SAPLANIP MAHSUR KALDI
 
Malatya Pötürge karayolunun Kubbedağ mevkiinde  bir yolcu minübüsü yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle  kara saplanıp mahsur kaldı.. 8 yolcusuyla yolda kalan yolcu minübüsünü kurtarmak için kurtarma ekipleri çalışma başlattı....

HAFTASONU DURUM NE?

İstanbul'da cumartesi günü genellikle çok bulutlu olması beklenen hava; pazar gününden itibaren ise parçalı bulutlu devam ederek, hava sıcaklığındaki artışlarla mevsim normallerine ulaşacaktır.

HAVA SICAKLIĞI

İstanbul'da hava sıcaklığı bugün 4 ile 6 derece birden azalacak, pazar gününden itibaren ise tekrar artarak mevsim normallerine ulaşacaktır.I

METEOROLOJİ'DEN 3 ÖNEMLİ UYARI

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Şırnak, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli kar, Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, su baskını, ulaşımda aksama vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

İç ve Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

DENİZLERDE FIRTINA UYARISI

Batı Karadeniz'de bugün (17.02.2012) sabah saatlerinden aynı gün akşam saatlerine kadar kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına;

Doğu Karadeniz'de Cumartesi günü (18.02.2012) ilk saatlerden Pazar günü (19.02.2012) öğle saatlerine kadar batı ve kuzeybatıdan 7 ila 9 kuvvetinde (75-90 km/s) kuvvetli fırtına;

Kuzey Ege'de bugün (17.02.2012) sabah saatlerinden aynı gün akşam saatlerine kadar kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına;

Güney Ege'de bugün (17.02.2012) sabah saatlerinden aynı gün gece saatlerine kadar kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına;

Batı Akdeniz'de bugün (17.02.2012) sabah saatlerinden Pazar günü (19.02.2012) sabah saatlerine kadar batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, açıklarında 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına;

Doğu Akdeniz'de bugün (17.02.2012) sabah saatlerinden aynı gün öğle saatlerine kadar batı ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına, açıklarında 7 ila 9 kuvvetinde kuvvetli fırtına, yine bugün (18.02.2012) öğle saatlerinden Cumartesi günü (18.02.2012) öğle saatlerine kadar batısı ve açıklarında kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

MAHMUT TUNCER DE YOLDA KALDI

Ünlü türkücü Mahmut Tuncer'de yolda kalanlar arasındaydı. Şanlıurfa?dan gelerek Zekeriyaköy'deki evine giden Tuncer ani bastıran kar yağışı nedeniyle yolda zor anlar yaşadı. Tuncer muhabirle kendine has şekilde esprili dille konuşması, gülüşmelere neden oldu. Tuncer, "Urfa'daydık. Bilemedik havanın böyle olacağını. Yolda kaldık. Keşke Urfa'da bir gece daha kalsaydık" şeklinde konuştu.