BIST 9.725
DOLAR 35,20
EURO 36,75
ALTIN 2.968,40
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Tipsizsin dediler iş vermediler

Katıldığı kongrede İstanbul'a ilk geldiği yıllardan bahseden Sinan Çetin TV'lerdeki şiddeti de yorumladı.

Abone ol

PLATO Film Kurucusu yönetmen Sinan Çetin, Ankara’dan 1975 yılında geldiği İstanbul’da, Yeşilçam Sokak’ta bir kahvede karşılaştığı Kadir İnanır ve Tarık Akan’dan iş istediğini belirtip, “Hadi lan deyip, iş miş vermediler ama horlamadılar da iyi davrandılar'' dedi. Yaklaşık 3 yıl iş bulamadığını belirten Çetin, “Senin tipin bozuk diyorlardı. Sonra baktım ki benim kimseden iş alacak tipim yoktu'' diye konuştu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen Ulusal Girişimcilik Kongresi’nin özel oturumuna katılan Plato Film Kurucusu ve Yönetmen Sinan Çetin, bugünlere nasıl geldiğini anlattı. Daha çok soru cevap şeklinde geçen oturumda konuşan Çetin, “Ankara’dan 1975’te İstanbul’a geldim. Yeşilçam sokak diye bir sokak vardı. İlk olarak o sokağa gittim. Sonra da kendi filmim ‘Çirkinler de sever’i yaptım. Bu filmde İlyas Salman’ı oynattım. Bir gün, sabahın köründe iş aradığım bir kahve vardı. İğrenç bir kahveydi ve o pis sigara dumanlarının içinde Kadir İnanır falan vardı. Ben şaşırmıştım ‘Aa büyük Kadir İnanır, Tarık Akan ne yapıyorlar’ diye. Çay içiyorlardı Zeki Öktem’le. Onlardan iş istedim. ‘Hadi lan’ dediler. İş miş vermediler. Horlamadılar da, iyi davrandılar'' diye konuştu. İlk filmini çektikten sonra üç yıl iş bulamadığını anlatan Sinan Çetin, “Zor bir filmdi ve başarmıştım. ‘Yönetmenim işte bana iş verin’ diyordum. ‘Senin tipin bozuk’ diyorlardı. Bir türlü iş almayı beceremiyordum. Sonra baktım ki benim kimseden iş alacak tipim yoktu. Üç sene iş falan bulamadım. Sonra dedim ki para kazanmam lazım. Bunun için de reklam filmi çekmeye başladım'' dedi.

‘ŞİDDET VARSA SEYRETME’
Salondan söz alan bir gencin, TV’de şiddetle ilgili bir sorusunu cevaplandıran Sinan Çetin, “TV’de şiddet varsa seyretme, ’zap’ denen bir şey var. Kimseyi örnek almayın, ’zap’ yapın. Haince bir şey var farkında mısınız. Bence asıl korkunç olan o. Yani şiddeti her türlü iğrenç programı seyreden sizlersiniz. Sonra da kalkıp şikayet eden de sizsiniz. ‘Bu yasaklansın’ diyen de sizsiniz. Bu medya patronları deli mi ki böyle programlar yapıyorlar. Bu satılıyor çünkü alıcısı var. Son derece adil bir sistem dönüyor. Alan var satan var. Alımı satımı yasaklayamazsınız. Ama siz almamakta sonuna kadar özgürsünüz. Medya patronları burada suçlu değil. Eğer bir suçlu varsa bu sizin kafanızdaki sansürdür'' diye konuştu.

Kaynak: www.milliyet.com