Timsahlar ziyaretçilerini bekliyor
İstanbul Anadolu Yakası'ndaki akvaryum ve su altı hayvanat bahçesi, Türkiye'de bulunmayan Manta vatozları, su samurları ve su farelerinin yanı sıra Güney Amerikalı Humboldt Penguenlerine ev sahipliği yapıyor.
Anadolu Yakası'ndaki akvaryum ve sualtı hayvanat bahçesi, 200 türden 20 binin üzerinde deniz canlısı ve amfibiye ev sahipliği yapıyor.
"Kayalık Kıyılar", "Ana Tank", "Deniz Anası Galerisi", "Jungle", "Nehirler", "Penguen Adası" ve "Timsah Krallığı" adı verilen 7 bölüm ve 50 akvaryum tankından oluşan akvaryumda çocuklar, ekoloji ve okyanus hayatının sürdürülebilirliğiyle ilgili bilgi alırken, 270 derece görüş olanağı olan akrilik tünelde gezip, denizdeki yaşamı ve birçok deniz canlısını görebiliyor.
Çocuklara su altı dünyasını eğlenceli şekilde öğretmeyi amaçlayan akvaryumda, Türkiye’de bulunmayan Manta vatozları, su samurları ve su farelerinin yanı sıra İstanbul'a ilk kez gelen Güney Amerikalı Humboldt penguenleri bulunuyor.
Avusturalya'dan getirilen 5 metre boyunda 750 kilogram ağırlığındaki erkek ve 3 metre uzunluğundaki dişi timsah, ziyaretçilerin en fazla dikkatini çeken canlılar. Gelecek 10 yıl içerisinde bin kiloya ulaşması beklenen dev timsahın 30 yaşında olduğu tahmin ediliyor. Timsahlar, su ürünleri mühendisleri tarafından ayda ortalama 50 kilogram et ağırlıklı gıdayla besleniyor. Uzmanlar, besleme seansı sırasında özel bir bölmeye geçiyor ve suya düşmemek için emniyet kemeri takıyor.
Dubai'deki akvaryumda yürütülen yetiştirme programları kapsamında akvaryumda dünyaya gelen penguenlerin yaşadığı alanlarda ise üreyebilecekleri özel odalar bulunuyor. Oldukça oyuncu türler olan su samurları ve penguenler günün büyük bölümünü oyun oynayarak geçiriyor.
Akvaryum bünyesinde Orman ve Su işleri Bakanlığı tarafından teslim edilen zehirli tarantula türleri de yer alıyor.