BIST 10.001
DOLAR 35,33
EURO 36,49
ALTIN 3.032,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Timsah TUBİTAK yarışmasında 5. oldu

Alternatif Enerjili Araç Yarışları'nda Bursalı öğrenciler "Timsah" aracıyla büyük başarı elde etti.

Abone ol

Türkiye'nin her yerinden üniversite takımlarının kendi ürettikleri araçlarla katıldığı TÜBİTAK Formula-G Güneş Arabaları Yarışı'nın bu yıl altıncısı, TÜBİTAK Hidromobil'in ise dördüncüsü gerçekleştirildi.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan Makine Topluluğu (UMAKİT) yarışlara Timsah G2 ve Timsah H1 model araçlarla katılıp büyük bir başarıya imza attı. Timsah, yarışlarda Formula G ve Hidromobil kategorisinde beşinci olurken, ayrıca başka takımlara yaptıkları katkı ve teknik yardımlardan dolayı da TÜBİTAK Kurul Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik ve mimarlık Fakültesi'nde düzenlenen törende , Timsah projesine destek veren sponsor firma ve kuruluş temsilcilerinin yanı sıra, Dekan Prof. İrfan Karagöz, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prıf. Dr. Nurettin Yavuz ile çok sayıda öğretim üyesi UMAKİT Topluluğu mensupları da hazır bulundu. Törende, Dekan Karagöz tarafından Coşkunöz adına İbrahim Mart'a ve Bosch adına Ümit Bedir'ea ve Makine Mahendisleri Odası Bursa Şubesi adına Ercüment Çervatoğlu'na plaket takdim edildi.

İbrahim Mart, alternatif enerji kaynaklarının ülke için ne kadar önemli olduğunun altını çizerek, "Gençlerimizin bu alanda desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Meslektaş adaylarımızı başarılarından dolayı kutluyoruz. Makine imalat sektörü Türkiye için çok önemli bir sektördür. UMAKİT ekibinin Timsah ile sağladığı başarı, biraz destek verildiği takdirde nelerin başarılacağını gösteriyor" diye konuştu.

2010 yılı TÜBİTAK Güneş Enerjili Araçları Yarışı'na 30 üniversiteden 35 takım toplam 39 araçla katılırken, TÜBİTAK Hidromobil Yarışı'na ise12 üniversiteden 15 takım toplam 15 araçla katıldı. TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmada alternatif enerji kaynakları konusunda kamuoyunda farkındalığı artırmak, üniversite öğrencilerini takım çalışmasıyla yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çalışacak ürünler ortaya koymaya özendirmek amacı güdülüyor.