BIST 9.350
DOLAR 39,36
EURO 45,58
ALTIN 4.282,83
21°İstanbul
HABER /  GÜNCEL

Times'ten buz kesen Türkiye yorumu

Amerika'nın önde gelen yayın organlarından olan The Washington Times'ten şaşırtıcı çıkış. Türkiye'ye çeşitli suçlamalar yönelten Washginton Times bakın neler yazdı.

Abone ol

Avrupa Birliği ile müzakerelerin başlayıp başlamayacağının görüşüleceği 3 Ekim tarihi yaklaşırken, Amerikan The Washington Times gazetesi, çeşitli iddia ve suçlamalarla Türkiye’ye karşı sert bir çıkış yaparak, "İslamcı Türkiye’ye Hayır" başlıklı bir makale yayımladı.

Gazetenin köşe yazarlarından olan ve aynı zamanda ABD’de faaliyet gösteren Güvenlik Politikası Merkezi’nin başkanlığını yürüten Frank J. Gaffney Jr. imzalı makalede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "laik Müslüman bir demokrasi olan Türkiye’yi sistematik bir biçimde, Avrupa değer ve özgürlüklerini lanetleyen bir ideolojiye sahip, ’İslamofaşist’ bir devlete dönüştürmekte olduğu" iddia edildi.

’LAİK EĞİTİMİN YERİNİ DİNİ EĞİTİM ALIYOR’

Gazetedeki makalede Türkiye’nin, ’yeşil para’ olarak bilinen ve 11 Eylül saldırılarının ardından Suudi Arabistan ile Körfez ülkelerince ABD’den geri çekilen milyarlarca dolar parayla dolu öne sürüldü. Frank J. Gaffney Jr’a göre, Amerikalı politika belirleyiciler, bu paranın Türkiye’de aklanarak, şirketlerin finanse edilmesi ve ’İslamofaşist’ terörizm için yeni gelir kaynakları yaratılmasında kullanıldığını düşünüyor.

’Medrese tarzı’ imam hatip okullarının ve Kur’an kurslarının giderek laik eğitim sisteminin yerini almaya başladığı iddiasına yer verilen makalede , bu tarz eğitim alan kişilerle hükümet içinde kadrolaşmaya gidildiği öne sürüldü.

Makalede, "Her yerde olduğu gibi, dini hoşgörüsüzlük, Erdoğan’ın giderek büyüyen İslamofaşist ayaklanmasının ayırt edici bir özelliğidir" iddiasına yer verilirken, Alevilere karşı ayrımcılık yapıldığı ileri sürüldü. Makalede "Yahudiler başta olmak üzere, diğer azınlıklar da sıranın muhtemelen kendilerine gelmekte olduğunu biliyorlar" ifadeleri kullanıldı.

’BANKALARA EL KONMASI İSLAMİ
BANKALARIN İŞİNE YARIYOR’


"Bankacılık sisteminde ’reform’ yapmak adına, siyasi muhalefetle ilişki içindeki işadamlarınca yönetilen bankaların mal varlığı ve faaliyetlerine devlet tarafından el konulduğu" ifadelerine yer verilen makalede, bunun da en çok, ’bazı üst düzey yetkilileri Erdoğan hükümetinde üst düzey görevlerde bulunan’ Suudi Arabistan bağlantılı İslami bankaların işine yaradığı yorumu yapıldı.

Başbakan Erdoğan’ın ’basın üzerinde hakimiyet kurması’ sonucu Türk kamuoyunda özelde Bush, genelde ise ABD karşıtlığının arttığını iddia eden makale, Orhan Pamuk’a karşı dava açıldığı da hatırlatıldı.

Makalenin sonuç bölümüne doğru, "Erdoğan’ın, orduyu Türk politikasındaki kontrol edici güç olmaktan uzak tutabilmek için, halkın ilgisini başarılı bir biçimde Avrupa Birliği’ne yönlendirdiği" iddia edildi.

’AKP PROGRAMI TÜRK EKONOMİSİNİ ÇÖKERTECEK’

Yazının sonunda ise AB temsilcilerinin, Türkiye’ye yönelik daveti dondurmanın yanı sıra, bunun sebebinin de Erdoğan’ın İslamcı politikası olduğunu açık etmeleri gerektiği savunuldu. Frank J. Gaffney Jr, "AKP programı kaçınılmaz bir şekilde ülkenin ekonomisini çökertip, toplumu radikalleştireceği ve Ankara’nın, Türkiye’nin geçmişteki yapıcı rolünü oynamasını engelleyeceği için, Başbakan (Erdoğan) Türkiye’yi AB üyeliği için yetersiz bir hale sokmaktadır" iddiasında bulundu.

Kaynak:

ÖNCEKİ HABERLER
Gazete tirajları 5 milyona dayandı
Gazete tirajları 5 milyona dayandı
Erdoğan Irak'tan kaygılı
Erdoğan Irak'tan kaygılı
Bakan Koç'un rüyası çıkacak mı?
Bakan Koç'un rüyası çıkacak mı?
Radyo Aluturka'ya 190 bin dolar
Radyo Aluturka'ya 190 bin dolar
Michael Madsen rahatsızlandı
Michael Madsen rahatsızlandı
CHP lideri Baykal'a Gülle
CHP lideri Baykal'a Gülle
Ek protokol yarın oylanıyor
Ek protokol yarın oylanıyor
Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i
Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i
Fenerbahçe Gazetesi bayilerde
Fenerbahçe Gazetesi bayilerde
Halkbank'tan faiz indirimi
Halkbank'tan faiz indirimi
Yaşar Holding 60 yaşında
Yaşar Holding 60 yaşında
Erkeklerin cildi daha hassas
Erkeklerin cildi daha hassas
Close menu