BIST 9.976
DOLAR 34,01
EURO 37,99
ALTIN 2.830,77
HABER /  SPOR

Tigana ne zaman ayrılacak?

Şampiyonluk yarışındaki iddiasını koruyan Beşiktaş’ta teknik direktör Tigana, Kartal'dan ayrılacağı tarihi açıkladı.

Abone ol

Fransız çalıştırıcı , "Türkiye’de her şey günlük yaşanılıyor. Gelecek için çok önemli miras bırakmak düşünceleri içinde geldim. Sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsledikten sonra ayrılacağım" dedi.

Üst üste alınan galibiyetlerle şampiyonluk yarışındaki iddiasını koruyan Beşiktaş’ta teknik direktör Jean Tigana, mutlu sona ulaşmaları halinde sezon sonunda siyah beyazlı kulüple yollarını ayıracağını belirtti. Türkiye’ye gelirken başkan Yıldırım Demirören’e şampiyonluk sözü verdiğini ifade eden Fransız çalıştırıcı, "Takımı Şampiyon yapar, giderim" dedi.

Kayseri Erciyesspor maçı sonrası bir araya geldiği futbol şube sorumlusu Celal Kolot ile sohbet eden Tigana "Türkiye’de her şey günlük yaşanılıyor. Ben gelecek için çok önemli miras bırakmak düşünceleri içinde geldim. Ama olmuyor. Sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsledikten sonra ayrılacağım" yorumunu yaptı.

Taraftarımızı mutlu et
Kolot
ise, Fransız hocaya "Avrupa’nın en başarılı teknik adamlarından birisin. Türkiye’de Fenerbahçe ile şampiyonluk yarışı yapıyoruz. Bir dediğin iki edilmiyor. Sezon başında takımın sembol oyuncuları isteğin üzerine gönderdik. İstediğim oyuncuları eline teslim ettik. Beşiktaş’a bugüne kadar gelmiş teknik adamlar arasında en şanslısısın. Başarı için istediğin her şeyi yapacağız. Senden hem yönetim olarak biz hem de taraftarlarımızı memnun etmenizi istiyorum" yanıtını verdi.

Aday listesi kabarık
Türkiye’ye futbol eğitmeni olarak geldiğini vurgulayan Tigana’nın yakın çevresine şöyle konuştuğu öğrenildi: "Başkan Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu parasal hiçbir sıkıntı yaşatmadılar. Geldiğim günden bu yana 3 milyon 200 bin Euro aldım. Fakat Türkiye’de profesyonel zihniyet ile Avrupa arasında büyük fark var. Sezon başından bu yana takımda oluşturmak istediğim sistemi bir türlü oturtamadım. Duran toplardan sürekli gol yedik. Ancak Erciyes maçında bu şanssızlığımızı kırdık."

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulunun Fransız çalıştırıcının ayrılması halinde yerli bir teknik adam ile anlaşacakları iddia edildi.

Siyah beyazlı yöneticilerin, Hikmet Karaman, Yılmaz Vural, Fuat Yaman, Metin Tekin, Engin Korukır, Ertuğrul Sağlam, Raşit Çetiner, Samet Aybaba gibi teknik adamlarla görüşerek fikir alış verişinde bulunduğu ileri sürüldü

Kaynak: Hürriyet-İsmail Er