BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

THY zam yapmıyor

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, uçak yolcularına iyi bir haber verdi.

Abone ol

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, "Dış hatlarda bilet fiyatlarını arttırmamıza rağmen iç hatlarda 69 YTL'ye bilet satışımız devam edecek" dedi.

Kotil, THY Genel Müdürlüğünde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, 2006 yılının ilk çeyreğini değerlendirerek, yeni açılan hatların doluluk oranının oldukça fazla olduğuna değinen Kotil, iç hatlarda 'zam yok' müjdesi verdi. Bu yıl dış hatlarda 24 yeni hat açarak THY tarihindeki en büyük atılımı gerçekleştirdiklerini belirten Temel Kotil,

"Her uçtuğumuz yerden bir kar ve çıkar bekliyoruz. THY olarak uçacağımız daha çok yer bulunuyor. Yeni açılan hatları planlarken bu hatların bir yıl boyunca kendisini toparlamasını planlıyoruz. Açılan hatların doluluk oranları başlangıç açısından iyi. THY nereye sefer açarsa açsın çok orijinal bir durum olmazsa o hat yıl boyunca ekonomik olur" diye konuştu. Kotil, "4 ay içinde taşıdığımız yolcu sayısı 4.5 milyon ve bu da bir önceki yıla göre yüzde 13 artış anlamına geliyor. Unutmamak gerekir ki, Ocak, Şubat ve Mart aylarında Türkiye'nin de içinde bulunduğu diğer havayollarını da etkileyen kuş gribi olsun, diğer etkenler de vardı. Buna rağmen yüzde 13 büyümemiz çok sıhhatli bir olay. Geçen yıl 14 milyon yolcu taşımıştık, bu yıl 18 milyon hedefliyoruz. Bu uyumlu şekilde devam ediyor. İç hatlarda büyümemiz dış hatlardan biraz daha hızlı oluyor. İç hatlardan talep yüksek geliyor" şeklinde konuştu.

Dış hat seferlerinde bilet fiyatlarının sektörün kendi doğasında oluştuğuna dikkat çeken Kotil, "Orada piyasaya ürün sunduğumuzdan dolayı bize rakip olan havayolundan daha fazla büyüyoruz. Daha fazla ürün sunduğumuzdan dolayı bilet fiyatlarımız biraz daha düşük oluyor. Fakat iç hatlarda farklıyız. İç hatlardaki yaklaşımımız halkımızın bu yüksek talebine cevap vermek ve bu talebe cevap verebilmek için bilet fiyatlarını olabildiğince düşük tutmak. Ama yaz geldi diye bilet fiyatlarını katlama gibi bir niyetimiz yok. Bunu çok mahsurlu görüyoruz. Artan talebi kısıtlayabilir. Dolayısıyla iç hatlardan kar etmeye devam edeceğiz ama dış hatlarda bilet fiyatlarını arttırmamıza rağmen iç hatlarda 69 YTL'ye bilet satışımız devam edecek.Bu iç hatlardan zarar edeceğiz anlamına gelmiyor, ekstra bir artışı anlamlı görmüyoruz. Sakıncalı görüyoruz çünkü talep artışını durdurabilir" açıklamasında bulundu. Kotil, şunları söyledi:

"Yolcunun yüzde 55'ini biz taşıyoruz. Fiyatları yolcunun aleyhinde ayarlamak bize bir avantaj getirmez. Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Ocak-Nisan döneminde 330 bin yolcu taşıdık. Bu havalimanından taşınan yolcu sayısını Esenboğa Havalimanı'nı geçti. Özellikle iç hatlarda Sabiha Gökçen Havalimanı'nı daha fazla etkin hale getirmeyi planlıyoruz."