BIST 10.030
DOLAR 34,12
EURO 38,18
ALTIN 2.914,00
HABER /  GÜNCEL

THY Zam yapmayacak

Petrol fiyatlarının 70 dolar seviyesine tırmanması ile özel hava yolları zam hazırlığında.

Abone ol

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil ise döviz ve YTL'deki hareketlere bakarak bilet fiyatlarına zam yapmayı düşünmediklerini söyledi. Kotil, döviz giderleri arasında akaryakıtın önemli bir kalem olduğunu, bunun son dönemde giderlerin yüzde 28'ini oluşturduğunu vurguladı.

Bir fiyat artışının, havacılık sektörünün gelişmesi için yapılan çalışmaları olumsuz etkileyeceğine işaret eden Kotil, yazın fiyatların genellikle artış gösterdiğini ve özellikle yurtdışı operasyonlarında yaz ile kış fiyatları arasında iki kat fark oluştuğunu belirtti. Sektörün herkese açık olduğunu anlatan Kotil, “Bu kadar büyük bir firmanın fırsat mantığıyla hareket ederek bilet fiyatlarını artırması söz konusu değil. En çok yolcuyu taşıyan biziz. Onların fiyat politikası bizi etkilemez.” dedi.

Öte yandan Özelleştirme İdaresi, THY"nin halka arzının sonuçlandığını bildirdi. Hisselerin yüzde 25'ini halka arz etmek amacıyla 16-18 Mayıs 2006 tarihlerinde talep toplayan İdare, halka arz ettiği hisse adedinin 1,6 katı taleple karşılaştı. Nihai pay fiyatı 6,30 yeni lira olarak belirlenirken yüzde 15'lik ek satış hakkı kullanıldı. THY'nin halka açıklık oranı yüzde 53,57'ye yükseldi. Firma, halka arzdan 310,3 milyon yeni lira gelir elde etti.