BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  MEDYA

The Times'tan İstanbul için müthiş yazı

The Times'da İstanbul için çıkan yazı ülkede yılın en iyi spor yorumcusu ünvanına sahip isimden geldi. Barnes, 'İstanbul mükemmeldi olimpiyatları hak ediyordu' diye yazdı.

Abone ol

İNTERNET HABER - İstanbul'un olimpiyatları Tokyo'ya kaptırmasına en çok The Times yazarı üzüldü. Gazetenin en iyi yorumcu ünvanına sahip ismi, çifte standarta dikkat çekti ve Çin olayını hatırlattı.

The Times gazetenin spor sayfalarında bugün yer alan bir makalede İstanbul’un seçilmemesinden duyulan üzüntü dile getiriliyor.

The Times gazetesi Olimpiyat Oyunları seçimi öncesi, hafta içi yayımladığı bir başyazıda Olimpiyat Komitesi’nin oyunu İstanbul’dan yana kullanması tavsiyesinde bulunmuş, bir diğer makalede de Olimpiyatların İstanbul’a gelmesi durumunda bunun Gezi Parkı eylemcilerine karşı bir intikam fırsatı olarak kullanılabileceğini yazmıştı.

EN İYİ SPOR YORUMCUSU YAZDI

Bugünkü yazının imzası, yılın en iyi spor yorumcusu ve gazetenin spor sayfalarının başyazarı Simon Barnes’e ait. Yazar, Tokyo’yu tebrik ediyor ancak İstanbul’un seçilmemesinden üzüntü duyduğunu yazıyor.

Yazar, Orhan Pamuk’un kitaplarını okuyarak İstanbul’u tanıdığını ve Pamukla İstanbul’da bir restoranda tanıştığını da aktarıyor.

İSTANBUL MÜKEMMEL BİR ŞEHİR

İstanbul’u ‘mükemmel’ bir şehir olarak tanıtan yazar, “Uluslararası Olimpiyat Komitesi için mesele, Japonya’daki radyasyon sızıntılarına karşı Türkiye’deki siyasi karışıklığının yanı sıra, muhalif siyasiler ve gazetecilerin hapse atılması arasında yapılacak bir değerlendirme meselesiydi” diyor ve devam ediyor:

ÇİN'E VERİNCE SORUN YOK ÖYLE Mİ?

“2008 Olimpiyatlarını Pekin’e verdiklerinde Çin’in insan hakları sicili konusunda bu kadar titiz değillerdi. Ama Çin daha güçlü bir millet o zaman sorun yok, öyle mi?”

Zamanında Çin’e de destek verdiğini belirten The Times yazarı Simon Barnes, “Olimpiyat Oyunları’na en çok faydası olacak ülkeyi seçmeyin, Olimpiyatlardan manevi olarak en çok faydalanacak ülkeyi seçin” tavsiyesinde bulunuyor.

Simon Barnes, Olimpiyat Oyunları’nın ‘geleneksel olarak içe kapanık’ olarak tanımladığı Çin’e büyük etkisi olduğunu belirten yazar, yabancıların sokaklarına akın etmesiyle, farklı yaşam tarzlarının buluşması ve dünyanın gözünü oraya dikmesiyle Çin’in daha kozmopolit ve daha hoşgörülü bir yer haline geldiğini belirtiyor.

OLİMPİYAT İSTANBUL'A HOŞGÖRÜ GETİRİRDİ

Olimpiyatların İstanbul’a ve Türkiye’ye nasıl bir etki yapabileceğini görmek istediğini ifade eden Barnes şu yorumu yapıyor:

“İslamcılar ve laikler arasındaki gerilim büyük [Pamuk’un Kar adlı kitabını okuyun] ama Olimpiyat Oyunları, aşırılara biraz hoşgörü getirebilirdi. Hiçbir şey Olimpiyatlar’dan daha kozmopolit değil. 200’den fazla millet 26 farklı spor branşını kucaklıyor ve ayrım olmaksızın her iki cinsiyetin başarılarını da övgülerle kutluyor. İslamcılar, özellikle sonuncusunu ilginç bir deneyim olarak görebilirlerdi.”

Yazar makalesini, komitenin İstanbul’u seçmemesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek noktalıyor.


Mine Kırıkkanat İstanbul kaybedince sevindi

Gazeteci Mine Kırıkkanat Türkiye'nin olimpiyatları kaybetmesinden duyduğu sevinci gizlemedi. Attığı tweet Twitter'da tepki uyandırdı.

mine-kirikkanat-istanbul-kaybedince-sevindi.jpg