BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  SPOR

Tezahüratlar Almanca oldu

Dünya Kupası maçlarına katılacak olan İngilizler için, tezahüratlar da Almanca'ya çevrildi

Abone ol

Projeyle, kötü tezahüratların önüne geçmenin de amaçlandığı öğrenildi.
İngiliz SKY televizyonunun haberine göre, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde, Almanya'ya Dünya Kupası'na gidecek olanlar için tavsiyeler ve çok bilinen İngiliz tezahüratlarının çevirisi yayınlanacak. Berlin'deki İngiliz Büyükelçiliği'nin hazırladığı internet sitesi ww.britishembassyworldcup.com, çevirisi tamamlanan tezahüratları internet sitesi aracılığıyla hemen duyuracak.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Dünya Kupası'nda İngilizce şarkı ve tezahüratları
Almanca söylemek isteyen futbol fanatiklerine, Dışişleri Bakanlığı'nın da yardımcı olacağını ifade etti.

En sevilen ve bilenen tezahüratlardan biri olan, "It's coming home, it's coming home, football's coming home" Almanca'da, "Es kommt zur Heimat zuruck, es kommt zur Heimat zuruck, Fussball kommt zur Heimat zuruck" olarak çevrilirken, Futbol Taraftarları Derneği'nin (Football Supporters Federation) de İkinci Dünya Savaşı ile ilgili esprili tezahüratlar bulmaya çalıştığı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Charles Clarke, Almanya'da bulunulduğu süre içinde "Sieg Heil" şeklinde tezahürat yapanların ya da Nazi selamı verenlerin hapis cezasına çarptırılabileceği uyarısında bulundu.

Dünya Kupası finalleri süresince 100 bin İngiliz'in Almanya'ya gitmesi beklenirken, İngiltere'nin oynayacağı her maçı da yaklaşık 40 bin İngiliz futbol severin izleyeceği tahmin ediliyor.