BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Tetikçi koğuşu YAKTI

Danıştay baskınını gerçekleştiren tetikçi avukat kendi koğuşunu ateşe verdi.

Abone ol Danıştay baskınını gerçekleştiren tetikçi avukat Alparslan Aslan, tutuklu bulunduğu Sincan F Tipi Cezaevi’ndeki koğuşunu ateşe verdi.
Cumhuriyet gazetesini bombalayan ardından da Danıştay’da katliam yapan Arslan, tüm bu eylemlerini ‘türban yasağını protesto’ için yaptığını öne sürmüş ancak daha sonra Ergenekon terör örgütü ve Ümraniye bombalarıyla ilgili tutuklanan zanlılarla ilişkisi olduğu ortaya çıkmıştı.

Edinilen bilgiye göre Sincan Cezaevi’nin F Tipi bölümünde tek kişilik koğuşta tutulan Alparslan Arslan, geçtiğimiz çarşamba günü yapılan duruşma öncesi sigara tiryakisi olduğu için kendisine verilen çakmakla parçaladığı kitapları ateşe verdi. Kameralarla cezaevini izleyen görevlinin koridorda yükselen dumanları görmesi üzerine infaz koruma memurları yangın tüpleri ile koğuşa girmek istedi.

‘BIRAKIN ÖLMEK İSTİYORUM’

Ancak tetikçi Alparslan Arslan ‘Bırakın kimse girmesin, ölmek istiyorum’ diye bağırıp kendilerine engel olmaya çalıştı. Parmaklıklar arasından müdahale eden görevliler yangını kontrol altına almayı başardı. Cezaevi savcısının izniyle içeri girerek müdahale eden jandarma ekipleri kapıyı açmayı başararak, Arslan’ı zor kullanarak etkisiz hale getirdi. Yere yatırılarak elleri arkadan kelepçelenen Arslan’a olayın ardından hücre cezası verildiği öğrenildi.

BiTKiNLİĞİ DiKKAT ÇEKMiŞTi

Halen katıksız olarak hücrede tutulduğu belirtilen Alparslan Arslan’ın olaydan bir gün sonra Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmadaki bitkin hali dikkat çekmişti. Avukatını da azleden Arslan, Mahkeme Başkanı’nın sorularına cevap vermemişti. Arslan bir önceki duruşmasında da bekleme salonunda ‘Allah-u Ekber’ diye bağırıp tekbir getirdiği için koğuş değişikliği cezası almıştı.

Kaynak: Star