BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

TESİS OLMADAN SPORCU YETİŞMEZ”

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, yıllarca Türkiye’de her kesimin "Ülkemizde neden başarılı sporcu yetişmiyor?" serzenişinde bul...

Abone ol

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, yıllarca Türkiye’de her kesimin "Ülkemizde neden başarılı sporcu yetişmiyor?" serzenişinde bulunduğunu ifade ederek, "Düşünmedik ki tesis olmadan sporcu yetişmez. Antrenöre, yöneticiye tesisi vermeden ’sporcu yetiştir’ diyemezsiniz. Sporcu yetiştirecek meydanı sağlamadan bu eleştirileri yapamazsınız" dedi.
Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun (TASKK) 33. Başkanlar Kurulu Toplantısı Mersin’de yapıldı. Toplantıya, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ile 81 ilin ASKF başkanı katıldı. Yıllarca Türkiye’de her kesimin “Ülkemizden neden başarılı sporcu yetişmiyor?” serzenişinde bulunduğunu vurgulayan Baykan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yıllarca Türkiye’nin 3 tarafı denizlerle çevrili niye yüzücü yetişmiyor serzenişlerini de yaptık. Düşünmedik ki yüzücü havuzlarda yetişiyor yüzücü denizde yetişmiyor ve Türkiye’nin 42 ilinde olimpik yada yarı olimpik yüzme havuzu yoktu. İşte bugün 42 ilde yüzme havuzu yapılıyor. Düşünmedik ki tesis olmadan sporcu yetişmez. Antrenöre, yöneticiye tesisi vermeden sporcu yetiştir diyemezsiniz. Sporcu yetiştirecek meydanı sağlamadan bu eleştirileri yapamazsınız. Belki bizde dışarıdan baktığımızda bu gürültüyü koparanlardandık. Ama bu ülkede 42 ilde yüzme havuzu yoksa, ‘yüzme havuzu olmayan il kalmayacak’ başlığı ile bir çalışma takvimini Gençlik ve Spor Bakanlığı oluşturmak zorunda kalmışsa, bu ülkede spor salonu olmayan varsa da derme çatma olan 200’ye yakın ilçe olup da, sporcu sayısı ile, başarılı sporu sayısı ile kıyaslama yaptığınızda karşınıza böyle bir tablo çıktığında ‘spor salonu olmayan ilçe kalmayacak’ başlığı adı altında bir çalışma geliştirilmek zorunda kalmışsak, biraz daha çalışmamız gerekiyor.” dedi.
(İHA)