BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Terörsistlerin son hedefi hastane oldu

Mersin son bir hafta içinde 3 kez bombalı saldırı olayı yaşadı. Son hedef hastane

Abone ol

Mersin son bir hafta içinde 3 kez bombalı saldırı olayı yaşadı. İki saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, dün Mersin Devlet Hastanesi önünde meydana gelen patlamada 3 kişi yaralandı.

Hastane önünde park halinde bulunan 33 ED 679 plakalı bir otomobilin yanında bulunan bir bisikletin yanına bırakılan ve büyük bir gürültü ile patlayan bomba nedeniyle çok sayıda araba ve binanın camları kırıldı. Yaralılar hastanede tedavi altına alınırken, polis ikinci bir bomba olabileceği ihtimaline karşı bölgeyi boşalttı. Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, 3 kişinin yaralanmasına neden olan patlamayla ilgili olarak, terörün acımasız yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyledi.

Görgü tanıklarının ifadesine göre, patlama bir bisikletin üzerinde bulunan poşetin içindeki ses bombasının patlaması sonucu meydana geldi. Patlamadan en büyük zararı gören 33 ED 679 plakalı otomobilin sürücüsü Ahmet Özer, aracını hastanenin önüne bıraktığı sırada patlamanın meydana geldiğini söyledi. Bisikletin daha önceden orada olduğunu belirten Özer, “Ne olduğunu anlayamadım. Bir anda büyük bir gürültü ile patlama oldu. Ben gelmeden önce bisiklet oradaydı.” dedi.

Patlamayla ilgili açıklama yapan Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, “Bu zamana kadar yaşanan olaylarda olduğu gibi bu olaya sebep olan failleri de en kısa sürede yakalayacağız. Devlet birimi olarak her türlü imkanımız var. Bu acımasız olaya sebep olanları yakalayarak, adalete teslim edeceğiz.’’ diye konuştu. Mersin’de son bir hafta içerisinde Kalekim Boya Fabrikası’nın istinat duvarı ile binası arasında bir patlama olmuş maddi hasar meydana gelmişti. Büyükşehir Belediyesi yanındaki bir ATM cihazının yanına bırakılan ses bombasının patlaması ile de maddi hasar oluşmuştu.

Öte yandan Adana’da 2 kişi 7 kilo C-4 ve 4 adet el bombasıyla yakalandı. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kırsal alandan gelen ve terör örgütünün bombacısı olduğu tespit edilen Mardin doğumlu H.İ. ile kimliği belirlenemeyen kişiyi otogarda gözaltına aldı. H.İ.'nin spor çantasında yapılan aramada plastik patlayıcı olan 7 kilogram C-4 ile birlikte 4 adet el bombası ve bombalara ait fünye buldu. H.İ. ile diğer kişinin Adana'da özel kamu kurum ve kuruluşlarına eylem hazırlığı için kırsal alandan geldikleri ve İstanbul’a gitmeye çalıştıkları öğrenildi. Ümit Pıtır, Hasan Küçük; Mersin, Cihan