BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Teröristi Trabzon halkı yakaladı

Trabzon'da polisle çatışıp kaçan terörist yakaladı. Trabzon halkı, polisin dağ taş aradığı teröristi yakaladıktan sonra jandarmaya teslim etti...

Abone ol

Trabzon'un Maçka İlçesi'nde, üç polis memurunun yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı çatışmanın ardından kaçan Çektar kod adlı Suriyeli terörist, Maçka kırsalında sağ olarak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, geçen Pazar akşamı Maçka ilçe merkezinde yaşanan silahlı çatışmanın ardından kaçan Çektar kod adlı PKK'lı terörist, Maçka'nın Çatak mevkiinde, vatandaşlar tarafından yakalanarak jandarmaya teslim edildi. Daha sonra Maçka Mehmet Aktürk Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen terörist, yoğun güvenlik tedbirleri altında zırhlı araçla Trabzon İl Jandarma Alay Komutanlığı'na götürüldü.

Pazar gününden bu yana ilçe kırsalında saklanan bölücü örgüt mensubunun aç kaldığı ve yolda önüne çıktığı vatandaşlara "Karnım çok aç, bana yemek verin. Size istediğiniz kadar para veririm. Yeter ki beni jandarmaya, polise teslim etmeyin" dediği, vatandaşların da "Peki, seni polise teslim etmeyeceğiz" diyerek bölücü örgüt mensubunu araçlarına aldığı ve daha sonra  jandarmaya teslim ettiği öğrenildi.

Öte yandan, kaçan teröristin yakalanması ilçede sevinçle  karşılanırken, vatandaşlar İlçe Jandarma Komutanlığı önünde Türk bayrakları eşliğinde sevinç gösterilerinde bulundu. Uzun üre bölücü örgüt aleyhine slogan atan vatandaşlar, daha sonra eröristin sağlık muayenesinin yapıldığı hastane önüne geldi. urada 'Kahrolsun PKK', 'En büyük asker bizim asker' sloganları atan yaklaşık 200 kişi, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Maçka'da geçen Pazar akşamı bölücü örgüt mensubu üç terörist marketten alışveriş yaptıkları sırada fark edilmiş, kendilerini takip eden komiseri yaralayarak kaçmışlardı. İlçe merkezinde çalılık alanda sıkıştırılan teröristlerle yaşanan silahlı çatışmada iki polis memuru daha yaralanmış, sabaha kadar süren çatışmada teröristlerden biri sağ diğeri de ölü olarak ele geçirilmişti. Çatışmanın ardından gece izini kaybettiren Çektar kod adlı Suriye uyruklu terörist, Pazar gününden bu yana arazide saklanıyordu.