BIST 10.042
DOLAR 34,14
EURO 38,23
ALTIN 2.914,21
HABER /  GÜNCEL

Terörist tuzağa polis engeli

Ceset ihbarı alan güvenlik güçleri hemen harekete geçit. Ancak şüphelenen yetkililer bir faciadan döndü.

Abone ol

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde, terör örgütü militanlarınca "bir kadın cesedi" bulunduğu yönünde yapılan asılsız ihbarın ardından olay yerine gitmek için yola çıkan güvenlik güçleri, durumdan şüphelenerek Kömürtaş köyü yakınlarından geri döndü. Ekiplerin geri döndüğünü gören teröristler, yola döşedikleri mayınlardan birini patlattıktan sonra havaya taciz ateşi açtı. İhbarın bir tuzak olduğunu anlayan güvenlik güçleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Alınan bilgiye göre, "155 Polis İmdat"ı arayan ve çoban olduğunu söyleyen şahıs, Ergani İlçesi Kömürtaş köyü yakınlarında "bir kadın cesedi" bulunduğu ihbarını yaptı. İhbarın üzerine olay yerine gitmek için yola çıkan güvenlik güçleri, köye yaklaştıkları sırada durumdan şüphelenerek geri döndü. Ekiplerin geri dönmesi üzerine, yola döşenen mayınlardan biri teröristlerce uzaktan kumandayla patlatıldı. Teröristler, daha sonra taciz ateşi açtı. Patlamanın ardından güvenlik güçleri çevrede geniş çaplı araştırma başlattı. İncelemelerde, aynı yol üzerinde patlamaya hazır 2 tane daha uzaktan kumandalı mayın tespit edildi.

Diyarbakır'dan çağrılan bomba imha ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, 2 uzaktan kumandalı mayın etkisiz hale getirildi.

Güvenlik gerekçesiyle bir süre trafiğe kapatılan Diyarbakır-Ergani karayolu ise daha sonra ulaşıma açıldı. Ekipler, ihbarı yapan çoban başta olmak üzere teröristleri yakalamak için operasyon başlattı.