BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

Teröre karşı teyakkuz hali

Felaketin eşiğinden dönen Ankara'da terör zirvesi yapıldı. PKK'da masadaydı...

Abone ol Ankara, polisin dikkati sayesinde büyük bir facidan kılpayı kurtulurken, bugün gözler Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplantısındaydı.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, "terörün ne zaman, nerede ortaya çıkacağının bilinmediği vurgulanarak, sürekli teyakkuz halinde bulunulması gerektiği" vurgulandı.

Cemil Çiçek başkanlığındaki terör zirvesinde, güvenlik ve istihbarat birimlerinin sunduğu bilgiler değerlendirildi. Bu bilgiler ışığında, önümüzdeki dönemde alınması gereken tedbirler masaya yatırıldı.

KOMŞU ÜLKEDEKİ TERÖR ÜSLERİ

Toplantıdaki en önemli gündem maddesini Kuzey Irak'taki terör örgütü PKK oluşturdu. Zirve sonrası yapılan açıklamada, "terör örgütünün komşu bir ülkede üstlenerek Türkiye'ye karşı yürüttüğü terörist faaliyetlerin ele alındığı ve terör ile mücadelede ilgili tarafların etkin bir işbirliği yapmasının önemli olduğuna işaret edildi" denildi.

ANKARA'DAKİ BOMBA DA KONUŞULDU

Kurul'un gündeminde olmamasına rağmen, dün Ankara'da yaşanan bomba paniği de gündeme geldi. Bu konuda güvenlik güçlerinin gayret ve çabaları taktirle karşılandı. Toplantıda, benzer terör girişimlerine karşı alınacak önlemler görüşüldü.