BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Terör örgütünde Kıbrıs şoku!

Terör örgütünden kaçışlar hızlanırken, Güney Kıbrıs'taki PKK'lılar da örgütü terk ediyor.

Abone ol

Kandil’in yanı sıra, Türkiye ve Avrupa alanından kaçışların yoğun olarak sürdüğü PKK’da, fırtına dinmiyor. Örgüt içi infazlar, liderlik ve rant kavgası tırmanırken, PKK’nın uygun faaliyet alanı bulduğu Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde de örgütün tabanını büyük oranda kaybettiği haber veriliyor. Gelen bilgiler çok sayıda örgüt mensubunun Avrupa ülkelerine kaçtığı yönünde.

SÖZDE ATEŞKES İŞE YARAMADI

Yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla taktik gereği yapılan “ateşkes” ilanının Türkiye tarafından kabul görmemesi, örgüt kadrolarında moral çöküntüye neden oldu. Kandil ve Avrupa alanında “silahlı eylem yanlıları” ile “silah bırakılmasını” savunanlar arasında yaşanan gerginliğin, Güney Kıbrıs'a da yansıdığı öğrenildi.

Rum güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik operasyonları artırması da kanlı örgütün Güney Kıbrıs'taki faaliyetlerine büyük darbe vurdu. Örgüt tarafından Abdullah Öcalan için düzenlenen açlık grevine sadece 3 kişinin katılması, terör örgütünün tabanını kaybettiği şeklinde yorumlandı.

ÖRGÜT HARAÇ PEŞİNDE

Finansman krizi yaşayan örgüt kadrolarının PKK adına Güney Kıbrıs’ta yaşayan Kürtlerden haraç almaları da kanlı örgüte yönelik tepkilerde artışa neden oldu. Lefkoşa ve Limasol'da örgüt adına para toplayan 2 PKK'lının adadaki Kürtler'den büyük tepki aldığı gelen haberler arasında.