BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,06
ALTIN 2.827,32
HABER /  GÜNCEL

Terör örgütü iki ayrı yerde saldırdı

PKK, Yüksekova'da polis noktasına saldırı düzenledi. Bölgeden yoğun silah sesleri yükseliyor.

Abone ol

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde polis kontrol noktasına silahlı ve bombalı saldırı yapıldı. Osmaniye'de ise Kanlıgeçit Jandarma Karakolu'na teröristler tarafından taciz ateşi açıldı.

Polis kontrol noktasına saat 22.00 sularında bir grup terörist tarafından bombalı ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Saldırıya polislerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Bölgeye takviye ekiplerin gönderilmesiyle teröristler uzaklaştı. Güvenlik güçleri bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Hakkari Valisi Mustafa Türker, Yükseksekova'nın Şemdinli çıkışındaki polis noktasına saat 22.00 sıralarında bir grup terörist tarafından roketli ve silahlı saldırı düzenlendiğini açıkladı. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktığını ve terörist grubun kaçtığını ifade eden Türker, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını duyurdu.

ORMANLIK ALANDAN ROKETLİ SALDIRI

Osmaniye Kanlıgeçit Kırıklı Jandarma Komutanlığı'na saat 22.00 sularında bir grup terörist tarafından roketli saldırı yapıldı. Roketin isabet ettiği jandarma lojmanında bulunan bir astsubay eşi yaralandı.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerah, Kanlıgeçit Jandarma Komutanlığına yapılan ve askeri lojmandaki bir asker eşinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyla ilgili olarak, ''Bunun dışında yaralı ya da şehidimiz bulunmuyor. Bölgede operasyonlarımız sürüyor'' dedi.

Saldırının uzak mesafedeki ormanlık alandan yapıldığını ifade eden Cerrah, ''Roketatarlı saldırıda bulunulmuş ancak roketler havada patlamıştır. Masum bir asker eşi olayda yaralandı. Osmaniye Özel İbn-i Sina Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan yaralımızın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Yaralımızı, özel bir doktor ekibiyle birlikte Adana Başkent Hastanesi'ne sevk ediyoruz'' dedi.