BIST 10.018
DOLAR 35,43
EURO 36,54
ALTIN 3.054,79
HABER /  GÜNCEL

Terör için özel kanun çıkacak!

Bugün Milli Güvenlik Toplantısı vardı. 4 saat 40 dakika süren toplantıdan bakın nasıl kararlar çıktı?

Abone ol

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. MGK toplantısında terörle mücadelede yeni yapılanma kararı benimsendi. Bu kurulun nasıl çalışacağı ise kulislerde şöyle dile getirildi:

Terör bundan sonra ne sadece hükümetin ne sadece askerin koordine ettiği bir konu olmayacak. Terör için özel bir kanunla özel bir yapı kurulacak. Toplantıda dile getirilen yeni yapılanma, istihbarat, güvenlik güçleri ve şehir eylemlerine karşı alınacak önlemleri koordine etmek üzere oluşturulacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında, Pembe Köşk'te yapılan toplantı, 4 saat 40 dakika sürdü.

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) bugünkü toplantısında terörle mücadelede koordinasyonu güçlendirmek üzere yeni bir kurumsal yapılanmaya gidilmesi benimsendi.

Terörle büyük bir özveri ve başarıyla mücadele eden güvenlik güçlerine yönelik “haksız ithamların” bölücü terör örgütü ve yandaşlarının amaçlarına hizmet ettiği hatırlatılan toplantıda, “terörle mücadele ortamında herkesin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi ve güvenlik güçlerine destek olması gerektiği” vurgulandı.

Irak konusunun, Irak tarafıyla yapılan son temasların ışığında kapsamlı olarak ele alındığı toplantıda, bölücü terör örgütünün Irak topraklarını kullanarak Türkiye'ye eylemlerde bulunmasının önlenmesi ve bertaraf edilmesi amacıyla daha etkin ve sonuç alınmasını sağlayacak tedbirler değerlendirildi. Toplantıda, Irak tarafının atması istenen adımların yakından takip edilmesi de kararlaştırıldı.

MGK'nın Ekim ayı olağan toplantısının ardından, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğince yayımlanan bildiri şöyle:

“Toplantıda;

Ülke güvenliğini ilgilendiren iç ve dış gelişmeler ele alınmış, bölücü terör örgütü ve yandaşlarının, birlik ve beraberliğimizi zedelemeye yönelik, menfur eylem ve saldırılarının amacına ulaşamayacağına; milletimizin her zaman olduğu gibi sağduyusunu koruyacağına olan inanç teyit edilmiştir.

Bu bağlamda; tehdidin demokrasi ve hukukun üstünlüğü temelinde bertaraf edileceği ve terörizmle mücadelenin devletimizin tüm kurumlarının etkin işbirliği ve milletimizin güven ve desteğiyle her koşulda sürdürüleceği belirtilmiştir. Bu amaçla terörle mücadelede koordinasyonu güçlendirmek üzere yeni bir kurumsal yapılanmaya gidilmesi benimsenmiştir.

Terörle büyük bir özveri ve başarıyla mücadele eden güvenlik güçlerimize yönelik haksız ithamların bölücü terör örgütü ve yandaşlarının amaçlarına hizmet ettiği hatırlatılarak, terörle mücadele ortamında herkesin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi ve güvenlik güçlerimize destek olması gerektiği vurgulanmıştır.

Irak konusu, Irak tarafıyla yapılan son temasların ışığında kapsamlı olarak ele alınmıştır. Bölücü terör örgütünün Irak topraklarını kullanarak ülkemize eylemlerde bulunmasının önlenmesi ve bertaraf edilmesi amacıyla daha etkin ve sonuç alınmasını sağlayacak tedbirler değerlendirilmiş, Irak tarafının atması istenen adımların yakından takip edilmesi kararlaştırılmıştır.

Güney Kafkasya bölgesindeki gelişmelerin bölgesel ve küresel ölçekte yaratabileceği sonuçlar üzerinde durulmuş, bu çerçevede, ülkemiz tarafından gündeme getirilen Kafkasya İstikrar ve İşbirliği Platformu önerisinin hayata geçirilmesi için gerçekleştirilen temaslar ve bölge ülkelerinin söz konusu öneriye yaklaşımları da gözden geçirilmiştir.

Ülkemizin 2009-2010 dönemi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Geçici Üyeliğine büyük bir oy çoğunluğuyla seçilmesinin bölgesel ve uluslararası barış, istikrar, güvenlik, işbirliği ve refahın tesisi yolundaki çabalarına yeni bir ivme kazandıracağı vurgulanmıştır.”